< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2224 • 1404    SPECIAAL AGENT 707


Het jaar 1332 NGT volgt op het verwoestende jaar 1331, zonder uitzicht op een verbetering. De grote galactische rijken van de Arkoniden en de Terranen beloeren elkaar op alle fronten en de al sinds tientallen jaren bijzonder gevoelig liggende Hayok-sterrensector dreigt het centrum van een oorlog te worden. Intussen zijn Perry Rhodan en Atlan in de Sterrenoceaan van Jamondi verdwenen.

Zoals voorheen zuchten alle galactische beschavingen door de storingen van alle apparatuur, die op hyperenergetische basis werkt. Daarbij komen nog de problemen, die niet goed te plaatsen zijn: als vanuit het niets duiken de ongevaarlijk lijkende Schohaaken op. Net zo onverwacht ontstaat eÍ op Terra een nieuwe religie: de Einde der Tijden-sekte rond de god Gon-Orbhon.

Maar terwijl dit meer 'interne' problemen zijn, bedreigen de van buitenaf komende politieke belangen de vrede veel openlijker: in het centrum van de Hayok-sterrenarchipel zijn Gucky, Icho Tolot en Perry Rhodans zoon Kantiran op een Terraans steunpunt gestrand.

Maar wat kunnen zij hier uitrichten? Wat als men hen ontdekt? Wat, als één van hen een verrader blijkt te zijn? Dat zijn vragen, die de complete bezetting van het steunpunt zich moet stellen - ook speciaal agent 707...


Oorspronkelijke titel: Spezialagent 707

Auteur: Leo Lukas

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustraties intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. JongSamenvatting: hij is een specialist van de Liga-dienst – die veel risico neemt.


Locatie en tijdsruimte: Hayok – 1332 NGT (4919 na Chr.)


Hoofdpersonen: Corg Sonderbon - De ideale agent zet alles op één kaart. Kantiran - De 'sterrenbastaard’ rekruteert een mobiel leger. Gucky - De Ilt blijkt een milde leraar te zijn. Filana Karonadse - De positronische-specialiste ervaart wat ze nooit heeft durven dromen. Mayk Molinas - De 'Mol’ ligt eigenlijk in coma.Corg Sonderbon stamt af van een ruimtevarende familie, vandaar dat hij vanzelfsprekend begint met een opleiding bij een ruimtevaart-academie. Omdat hij langzame reflexen heeft en vertraagd reageert, heeft hij het zeer zwaar. Zijn voorliefde en gretigheid voor het vrouwelijke geslacht is ook niet noodzakelijkerwijs voordelig voor hem. Desondanks lukt het hem om het diploma te halen. Op de dag dat het wordt overhandigd kondigt Sonderbon aan dat hij naar de ruimtevloot gaat en treedt hij in dienst van de TLD.

Daar wordt hij tot positron-ingenieur opgeleid en maakt hij carrière – ook doordat de drug Eyemalin zijn reflexen en andere, met in het bijzonder voor vrouwen interessant, vaardigheden verbeterd. Corg Sonderbon wordt als speciaalagent 707 in Agentennest Hayok gestationeerd.

Bij zijn gevaarlijkste missie moet hij in Arkonidisch soeverein gebied binnendringen en de overgelopen Terraanse positron-specialist Cuk Alster weer naar de juiste zijde over weten te brengen. Daarvoor "zweeft" hij met een energetisch dode zeppelin over de grens, springt eruit, en zwemt naar het eiland Clayron, waar de positron-specialist zich bevindt. Daar slipt hij in de rol van Beodur da Progeron, de nieuwe assistent van Alsters en ontvoert hem onder het voorwendsel dat hij meteen in het lab aan de slag kan gaan.

Na de verhoging van de hyperfysische weerstand is in BUNKER, de centrale van des TLD op Hayok, de positron-specialist Sonderbon nodig. Hij wordt van zijn huidige positie naar BUNKER overgeplaatst, om zijn geheime missie werk weer te continueren en gaat met de positron-specialiste Filana Karonadse meteen aan het werk.

Terwijl de positron-specialisten de camouflage van BUNKERS opnieuw herstellen, traint Kantiran zijn para-vaardigheden onder leiding van Gucky die hem waardevolle tips geeft en zelfs met hem uit het afgegrendelde BUNKER naar buiten teleporteert om voor hem een intensive training mogelijk te maken.

Ondertussen worstelt Corg Sonderbon met zijn Eyemalin verslaving. Hij doet alsof hij migraine heeft om zijn werkt te beëindigen en vlucht per overbrenger uit BUNKER. Zijn doel is het wijkdeel Etymba waar hij de dringend nodige drug kan kopen. Met de hulp van een Zaliter komt hij daar terecht. Hij komt er echter achter dat geld niet meer als betaalmiddel wordt geaccepteerd en dat men alleen aan ruilhandel doet. Ter plekke bezoekt hij een TLD-depot om ruilwaar te organiseren.

Daar wordt hij door twee Celistas betrapt en gevangen genomen en belandt hij in de folterkamer van de Arkoniden op het bed van Ganberaan, het gruwelijkste folterinstrument van de Arkoniden. Zijn folteraar is Beodur da Progeron, die zich alleen maar wil wreken op Sonderbon. Zijn taak is het om de positron van BUNKER te binnen te dringen.

Gedurende dit alles ontdekt Kantiran in boeken van de bibliotheek een diersoort die makkelijk te beïnvloedden is en bovendien een licht giftige angel bezit: de dwerg-dwarmaris, een insectensoort. Hij teleporteert met Gucky naar de tuin van het hoofdkwartier van het Arkonidische bestuur om daar, in het hol van de leeuw, een zwerm dwerg-dwarmaris te vangen. De poging lukt.

Terug in BUNKER wacht beide een treurig bericht: het lichaam van de in coma liggende mol Mayk(ie) Molinas is bij een ongeval, dat de verzorgingspositron niet heeft geregistreerd, volkomen verkoold. Filana, die het ongeval zag gebeuren, heeft echter een flikkeren van Molina's diagnosebeeldscherm opgemerkt en deze als morse tekens geïnterpreteerd. Daardoor vermoedt ze dat dat het bewustzijn van de mol ergens in het biopositronische geheugen van de hoofdcentrale onderdak heeft gevonden. Desondanks vindt een uitvaartdienst plaats.

Terwijl Kantiran en Gucky in BUNKER weinig kunnen uitrichten, teleporteren ze naar de stadsrand en slaan daar een trainingskamp voor Kantiran op waar hij met zijn dwerg-dwarmaris kan oefenen. De vreugde duurt helaas maar kort. Nauwelijks zijn de tenten opgezet of een kort radiobericht bereikt Gucky waarin wordt vermeld dat BUNKER in staat van groot alarm is.

Kantiran en Shallowain - bijna lijkt het, alsof de grote showdown tussen de twee onverzoenlijke vijanden aanstaande was: de bloedhond van de imperator heeft iets in de gaten gekregen en het is wellicht nog slechts een kwestie van uren, voor hij de BUNKER heeft opgespoord.In die schuilplaats bevindt zich niet alleen Kantiran da Vivo-Rhodan, maar ook nog een niet onaanzienlijk contingent van de TLD en de USO ...


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende