< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2221 • 1401    DE SEKTE ONTWAAKT


Het jaar 1332 begint allesbehalve verwachtingsvol: nog steeds beloeren de grote galactische rijken van de Arkoniden en de Terranen elkaar, Perry Rhodan en Atlan zijn verdwenen in de sterrenoceaan van Jamondi, en nog altijd zijn alle galactische civilisaties ernstig gehandicapt door het uitvallen van alle apparaten die werken op hyperenergetische basis.

Daarbij komen problemen die niet goed zijn in te schatten. Als uit het niets verschijnt een groot aantal onbekende wezens op Terra van wie niemand iets schijnt te weten, niet eens zijzelf.. Dat onopgeloste raadsel wordt begeleid door een probleem van heel andere aard: even onverwacht ontstaat op een geheimzinnige manier rondom een man die Carlosch Imberlock heet, een cultus die de ondergang verkondigt. De god van deze cultus wordt 'Gon-Orbhon' genoemd. De beweging heeft veel succes - tot de sekte ontwaakt …


Oorspronkelijke titel: Die Sekte erwacht

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. BrownSamenvatting: op het spoor van Gon-Orbhon – de chaos breidt zich uit in Terrania.


Locatie en tijdsruimte: Terra – januari 1332 NGT (4919 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mondra Diamond - De LVT-officier heeft 'razend' veel te doen. Clarian Goricellein - De heldentenoor strijd en verliest. Julian Tifflor - De residentie-minister bezorgt Carlosch Imberlock een hoop ellende. Gaur - Een jonge man verliest zijn moeder. Carlosch Imberlock - De geheimzinnige prediker weet zijn geheimen te beschermen.Het verhaal begint met een bijeenkomst van de sekte Gon-Orbhon die door gezang van een man worden gestoord. De naam van deze man is Clarian Goricellein. De vader van deze jonge man heeft een grote opdracht van de sekte gekregen, die tot de redding van de familie kan leiden.

Mondra Diamond – noch steeds verwondert over de sektedeelname van Bré Tsinga – strijd tegen de sekte. Bij de feestelijke opening van een nieuwe positronische-fabriek vindt een  aanslag plaats waarbij meerdere personen gewond raken. Maar dat blijft niet de enige catastrofe: samen met enkele andere vrouwen wordt Mondra door enige uit de dierentuin ontsnapte neushoorntijgers bedreigt. Bré redt iedereen maar wil verder niets meer met hun te maken hebben. Alsof dat nog niet genoeg is stort Mondra kort daarna in een tunnel die door een steenhagedis is gegraven die ook uit de dierentuin is ontsnapt – wederom wordt ze op het laatste moment gered. Door de tunnel storten ook enige huizer in – al snel daarna is een schuldige aangewezen: de sekte van Gon-Orbhon. Mondra voelt zich op dat moment gedwongen om de sekte in bescherming te nemen.

Een medewerker van de dierentuin – aanhanger van de sekte – wordt, nadat hij Mondra interne informatie verschaft, door zijn roofvissen verslonden. Intussen zijn de ouders van de zanger naar de sekte overgelopen – wat hen tot een nog sterkere tegenstander maakt. Bij de opdracht voor de firma van Clarian's vader gaat het om een fabriek voor de sekte en tevens over de Tempel der Degradatie.

Bij een openbaar optreden wordt de tenoorheld Clarian Goricellein door een aanhangster van de sekte gedood. Om uit te zoeken was de toedracht is breekt Mondra in het gebouw in. Ze stoot op interessante informatie maar raakt echter in een vuurgevecht verwikkelt waaraan ze alleen met grote moeite kan ontkomen. De aanvaller, die ze al eens eerder heeft gezien, is de man die ze van de aanslag bij de positronische-fabriek had verdacht. Met deze informatie weet ze te ontsnappen.

Als ze twee uur later met een huiszoekingsbevel terugkeert is van het vuurgevecht geen enkel spoor meer te vinden. De gearresteerde sekteleider moet men na korte tijd weer vrijlaten, maar men is wel te weten gekomen dat het is nu vrij zeker dat hij niet over psi-vaardigheden beschikt. Het verhaal eindigt met de presentatie van het Boek Gon door de Gon-Orbhon sekte – waarbij het – wonderlijk genoeg – om een echt boek en niet om een geheugenkristal gaat.

De Tempel der Degradatie is een nieuw gebouw op de thuisplaneet van de mensheid - maar op Terra weet niemand hoe dit gebouw moet worden ingeschat. Voor dat mogelijk is moet er een antwoord op veel vragen komen.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende