< vorige  |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2099 • 1135    SECUNDAIR WAPEN SPOKENDANS


In mei 1304 nieuwe galactische tijdrekening bevinden de Terranen en hun bondgenoten zich in de Melkweg duidelijk op een succeskoers: meerdere slagen hebben de macht van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON aan het wankelen gebracht.

Na elkaar konden de posbi's en het centrale plasma op de Honderdzonnenwereld en ook de Blues-naties in de Eastside van de influisteringen door de superintelligentie worden bevrijd. De stichting van een tegenimperium door de uit de macht ontzette imperator Bostich I en de bevrijding van de Aarde en de solaire planeet van de Arkoonse bezettingstroepen waren volgende etappes in de triomftocht van de galactische volkeren. De Arkoonse troepen lopen massaal naar de imperator over, laten de 'officiële' regering in de steek.

Ook al lukte het ZIELENBRON intussen Perry Rhodan gevangen te nemen, inmiddels beperkt het machtsbereik van het wezen zich vooral tot het eigenlijke Arkon-stelsel. Voor de grens van het stelsel, die door het kristalscherm wordt gemarkeerd, zijn de galactische vloten samengetrokken, erbinnen zijn agent     en actief. Doel van al deze krachten is de inzet van het secundair wapen spokendans ...


De negatieve superintelligentie ZIELENBRON wordt verslagen met behulp van twee goudkleurige cariet-kruisers en een psionische gen-wapen van Zheobitt dat bestond uit gemodificeerd celweefsel uit het lijk van Morkhero Zielenbron. ZIELENBRON's pak van de fantoom en de sepzon-gordel worden vernietigd door Lotho Keraete, de bode van HET. Na ZIELENBRON's einde waren de 34.000 bewustzijns van de monochroommutanten als lichaamsloze nucleus achtergebleven. Ze laten de Terraan en Keraete weten dat ze zich de komende eeuwen in het gebied van de Melkweg en de naburige galaxieën zullen ophouden. De onderworpen volken van de galaxie van de mensheid krijgen hun vrijheid terug.

Met de volgende Perry Rhodan-aflevering start auteur Robert Feldhoff in de actuele cyclus de cyclus draagt de naam 'het rijk Tradom'. Tot een ontmoeting met ditzelfde rijk komt het al meteen in de eerste aflevering van de cyclus.


Oorspronkelijke titel: Sekundärwaffe Geistertanz

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): draagkruiser VON MÜNCHEBERG door Sascha Döpper

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: slag om Arkon – de melkweg tussen hoop en vrees.


Locatie en tijdsruimte: Arkon-stelsel – mei 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Sinds dagen vecht de Terraan tegen de invloed van de negatieve superintelligentie. ZIELENBRON - Ondanks zijn relatieve jonge leeftijd geeft de superintelligente niet op. Reginald Bull - Met de Sol-thuisvloot stort de residentie-minister van defensie zich in de strijd om Arkon. Lotho Keraete - Als enig wezen kan de man van metaal zich begeven middenin de beslissende operatie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende