< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2097 • 1133    DE ADEM VAN DE VRIJHEID


In mei 1304 van de nieuwe galactische tijdrekening beleven de Terranen en hun bondgenoten in de Melkweg een succesvolle periode: het imperium van de negatieve superintelligente ZIELENBRON wordt aan het wankelen gebracht door enkele harde tegenslagen.

Zowel de Posbi's en het centrale plasma op de Honderdzonnenwereld als de Blues-naties in de Eastside worden bevrijd van de negatieve influisteringen van de superintelligentie. Het vormen van een tegenimperium door de uit de macht ontzette imperator Bostich I, en het verdwijnen van de Arkoonse bezettingslegers van Terra en de solaire planeten zijn eveneens belangrijke etappes op de zegetocht van de galactische volken.

Ook al lukte het ZIELENBRON Perry Rhodan gevangen te nemen, dan beperkt de macht van dit wezen zich nog slechts in hoofdzaak tot de bolvormige sterrenconglomeratie M13 en het eigenlijke Arkon-imperium. De planeet Ertrus en de zonnestelsels van de Kreit-coalitie in dezelfde ruimtesector als Ertrus zijn ook nog bezet - maar ook daar is de adem van de vrijheid voelbaar ...


Meer dan 35.000 ruimteschepen kwamen in het Kreit-stelsel uit de hyperruimte. Het waren de gevechtsschepen van de Haloeters, allemaal met een diameter van 100 meter. Een andere hoeksteen van de macht van de negatieve superintelligentie is gevallen. Ertrus was weer vrij.

De volken van de Melkweg schijnen meer eendrachtig te zijn dan zelden daarvoor en het ziet ernaar uit dat de strijd tegen ZIELENBRON bijna definitief is gewonnen. Maar Perry Rhodan, de onsterfelijke Terraan, is met enige zekerheid nog steeds de persoonlijke gevangene van ZIELENBRON. Niemand weet wat er is gebeurd met Rhodan ...


Oorspronkelijke titel: Der Atem der Freiheit

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: een val voor de tato – het gevecht om Ertrus begint.


Locatie en tijdsruimte: Kreit-stelsel, Quinto-Center, Thantur-Lok – mei 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Subeat dom Cyllken - De tato van Ertrus heeft te kampen met het verzet van milieu-activisten. Yzziey en Meikras - Twee jonge Ertrusinnen volgen hun eigen koers. Argin sa Akkat - De Arkoonse officier is geïnteresseerd in bepaalde handelswaar. Blo Rakane - De witte Haloeter richt een bevrijdingscommando op. Kim Tasmaene - De president van de Ertrusische ondergrondse regering wil de vrijheid voor zijn volk.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende