< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2096 • 1132    KRASCHYNS ULTIMATUM


De onder het bevel van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON staande Arkoniden hebben Terra en de andere planeten van het Sol-stelsel bezet. Om een allesvernietigende ruimteslag te voorkomen, die miljoenen of zelfs miljarden doden zou hebben geëist, heeft Perry Rhodan zich met zijn vloot op een onbekende plaats teruggetrokken.

Van daaruit reageren de Terranen in april 1304 nieuwe galactische tijd. Met speciale acties treden ze op tegen ZIELENBRON en de Arkoonse troepen. Een belangrijke bondgenoot daarbij is uitgerekend Bostich, de voormalige imperator van het kristalimperium, waarmee Perry Rhodan een wankel pact heeft gesloten.

Ten slotte lukte het een commandogroep, die uit agenten van de USO en Terranen bestond, op Terra erger te voorkomen: Morkhero Zielenbron, die op de thuisplaneet van de mensheid een tweede zetel voor de superintelligentie moest 'oprichten', werd daarbij neergeschoten. Verdere stappen daarbij waren de oprichting van een Arkoons contra-imperium en de bevrijding van het centrale plasma en de Honderdzonnenwereld.

ZIELENBRON is nu ten minste in de verdediging gedwongen. De negatieve superintelligentie stuurt aan op massaal geweld - het komt tot Kraschyn's ultimatum ...


De gebeurtenissen in de Melkweg volgen elkaar snel op. In de Eastside en in het Sol-stelsel gaan de galaxers in de aanval, ze vormen daar een front tegenover de negatieve superintelligentie. Terra wordt bevrijd door Bostich I en zijn troonvloot. Hij draagt het Sol-stelsel over aan Perry Rhodan. Hiermee komt hij de afspraak na voor het ontvangen van de cellenactiveerder. De solaire residentie komt weer aan op zijn oude standplaats in Terrania City.

ZIELENBRON is nog lang niet verslagen - maar de bondgenoten van de Terranen beginnen met nieuwe aanvallen.


Oorspronkelijke titel: Kraschyns Ultimatum

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: zenuwoorlog in het Sol-stelsel – de wurggreep voor Terra wordt sterker.


Locatie en tijdsruimte: Eastside, Westside – mei 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tia de Mym - De agente van de Terraanse Liga-dienst is bij de beslissende aanval aanwezig. Roi Danton - De USO-majoor leidt een zelfmoordcommando. Kraschyn - De mascant dreigt met een verschrikkelijk ultimatum. Noviel Residor - De TLD-chef bereidt zijn plannen tot in het laatste detail. Gucky - De muisbever houdt zich wederom niet aan de voorschriften.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende