< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2095 • 1131    NECROFOREN


Na een ongelooflijke reis door ruimte en tijd opereert de SOL in het voorjaar van 1304 nieuwe galactische tijdrekening in de sector Clurmertakh van de galaxie Dommrath. Voor de bemanning van de SOL is het duidelijk dat men alleen hier meer aanwijzingen over Thoregon kan krijgen. Ook weet iedereen dat die aanwijzingen voor de bevolking van de Melkweg van levensbelang zijn.

Intussen is een kleine expeditie onder commando van de Arkonide Atlan tot het binnenste van het duistere niets doorgedrongen. Dit vreemde complex, dat zich op de planeet Clurmertakh bevindt, lijkt de bron van alle onverklaarbare verschijnselen te zijn.

Het duistere niets ontpopt zich als een soort miniatuuruniversum, dat ZENTAPHER wordt genoemd. En dit ZENTAPHER is kennelijk een chaotender, een ongelooflijk machtig werktuig van de chaosmachten, waar een immense dreiging van uitgaat. Uitgerekend Torr Samaho, de voormalige dienaar van de materie, heeft de controle over het reusachtige complex op zich genomen. Deze verschrikkelijke vijand van de mensheid koestert duistere plannen - en de galaxers, die ZENTAPHER zijn binnengedrongen, zijn de enigen die hem dwarsbomen. Hun doel is het stoppen van de necroforen ...


Torr Samaho wordt definitief verslagen en sterft. De choatender ZENTAPHER wordt tot vernietiging gebracht in de zon Clurmertakh door Cairol de derde.

De gebeurtenissen in ZENTAPHER konden tot een eind worden gebracht dat weliswaar niet in alle opzichten overtuigt, maar dat de bemanningsleden van de SOL toestaat zonder slecht geweten uit het Land Dommrath af te reizen. Samen met Mohodeh Kascha, de ridder van Dommrath, vertrekt de SOL naar de verre galaxie Wassermal om het raadsel van Thoregon op te lossen.  Hoe het met de SOL verder gaat, zal de toekomst uit moeten wijzen...

Over hoe het in de Melkweg verder gaat, staat in de komende afleveringen.


Oorspronkelijke titel: Nekrophoren

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): zware kruiser van de Plophosers door Tobias Marecek

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: de finale in ZENTAPHER – en het vonnis voor het Land Dommrath.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0057, Cluster 0001 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Torr Samaho - De voormalige dienaar van de materie leidt de meest verschrikkelijke strijd van zijn leven. Cairol de Derde - De robot van de  kosmocraten bereikt het vaartuig van de chaotarchen. Mondra Diamond - De Terraanse wordt het instrument van een machtig wezen. Atlan - De Arkonide vreest voor de ondergang van het land Dommrath. Mohodeh Kascha - De ridder van Dommrath zit zich in voor de toekomst van zijn galaxie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende