< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2094 • 1130    DE MUTANT EN DE TWEELING


Na een ongelooflijke reis door ruimte en tijd bevindt de SOL zich in het voorjaar van het jaar 1304 NGT in de sector Clurmertakh van de galaxie Dommrath. Het is voor de bemanning van de SOL duidelijk dat men alleen in deze mysterieuze sector meer aanwijzingen met betrekking tot Thoregon kan vinden. En het is ook iedereen duidelijk dat die informatie voor de bewoners van de Melkweg van vitaal belang is.

Ondertussen is een klein team onder leiding van de Arkonide Atlan in het duistere niets doorgedrongen. Dit eigenaardige object, dat op de planeet Clurmertakh staat, schijnt de bron van alle eigenaardige fenomenen te zijn. Het duistere niets ontpopt zich als een soort miniatuuruniversum, dat ZENTAPHER wordt genoemd.

Was ZENTAPHER precies is, konden Atlan en zijn begeleiders nog niet ontdekken. Toch is het de groep duidelijk dat hier al een heel lang een kosmisch geheim sluimert, en dat er in ZENTAPHER talrijke gevaren op de loer liggen die weliswaar nog voor niemand duidelijk zijn, maar voor het Land Dommrath catastrofale gevolgen kunnen hebben.

Torr Samaho, de voormalige dienaar van de materie, heeft al de controle over het gigantische object naar zich toegetrokken. De vijand van de mensheid broedt duistere plannen uit - de enigen die hem tegen kunnen houden, zijn de mutant en de tweeling ...


Het gevecht om ZENTAPHER schijnt het hoogtepunt te naderen. De galaxers en Mohodeh Kascha moeten Torr Samaho op een of andere manier overwinnen om het fatale lot van hun eigen galaxies te kunnen verhinderen. Toch heeft de voormalige dienaar van de materie ook zo met zijn eigen problemen te kampen ... In een duel wordt hij door de zwarte tweeling van Trim Marath en Icho Tolot levensgevaarlijk verwond.


Oorspronkelijke titel: Der Mutant und der Zwilling

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: bij de alfa-ingenieurs – het komt tot een gevecht in ZENTAPHER.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Torr Samaho - De voormalige dienaar van de materie wordt met onverwachte tegenstanders geconfronteerd. Trim Marath - De monochroom-mutant moet zich in een beslissend duel begeven. Startac Schroeder - De teleporteur gaat tot aan de grenzen van zijn krachten. Mondra Diamond - De Terraanse begeeft zich alleen op een levensgevaarlijke missie. Atlan - De Arkonide leidt zijn commandotroepen in het centrum van de macht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende