Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2093 • 1129    REQUIEM VOOR EEN EEUWIGE


Hoofdpersonen: Kintradim Crux - De Spinkaahn wordt de machtige architect van ZENTAPHER. Torr Samaho - De voormalige Dienaar van de Materie ervaart een al meer dan drie miljoen jaar aanhoudende geschiedenis. Zen-Skogo - De robot weet meer over de negasfeer en de Chaotarchen dan enig ander schepsel. Xiantopo - De Rou ontwikkelt zich tot de grootste vijand van de Kintradim. De Rechter - Het anoniem blijvende wezen draagt een grote verantwoordelijkheid.


Na een ongelooflijke reis door ruimte en tijd opereert de SOL in het voorjaar van 1304 Nieuwe Galactische Tijdrekening in de sector CLURMERTAKH van de galaxie Dommrath. Het is de bemanning van de SOL duidelijk dat men alleen hier meer informatie over Thoregon kan krijgen. En ook weet iedereen dat deze informatie van levensbelang is voor de bevolking van de Melkweg.

Intussen is een kleine expeditie onder leiding van de Arkonide Atlan doorgedrongen in het Duistere Niets. Dit geheimzinnige ding op de planeet Clurmertakh schijnt het uitgangspunt van alle vreemde verschijnselen te zijn.

Het Duistere Niets ontpopt zich als een soort miniatuuruniversum dat ZENTAPHER wordt genoemd. Maar wat ZENTAPHER precies is hebben Atlan en zijn bemanning nog niet kunnen ontdekken.

Wel begrijpen ze dat hier sinds lang een kosmisch geheim rust en dat ZENTAPHER talrijke gevaren herbergt die op dit moment niemand kan overzien, maar waarvan men vermoedt dat ze de galaxie Dommrath zouden kunnen vernietigen. Torr Samaho, de voormalige dienaar van de materie, heeft bovendien de controle over het reusachtige, ondefinieerbare ding overgenomen. De vijand van de mensheid beraamt duistere plannen en dat leidt tot het requiem voor een EEUWIGE ...


Het verslag van de architect brengt kosmische ontwikkelingen aan het licht die de mensen aan boord van de SOL en in de Melkweg een enigszins veranderde kijk op de wereld geven. Als het tenminste lukt een halt toe te roepen aan Torr Samaho die zich de gigantische constructie ZENTAPHER heeft toegeëigend ...


Oorspronkelijke titel: Requiem für einen Ewigen

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown