< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2091 • 1127    EEN SPOOR VAN HET


De onder bevel van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON staande Arkoniden hebben Terra en de andere planeten van het Sol-stelsel bezet. Om een vernietigende ruimteslag, die miljoenen of zelfs miljarden doden geëist zou hebben, te verhinderen, heeft Perry Rhodan zich met zijn vloot in een onbekend oord teruggetrokken.

Vandaar voeren de Terranen in het voorjaar van 1304 nieuwe galactische tijdrekening operaties uit. Met commandoacties bestrijden ze ZIELENBRON en de Arkoonse troepen. Een belangrijke bondgenoot daarbij is uitgerekend Bostich, de voormalige imperator van het kristalimperium, met wie Perry Rhodan een omstreden pact heeft gesloten.

Uiteindelijk lukte het een commandogroep, die uit agenten van de USO en Terranen bestond, op Terra erger te verhinderen. Morkhero Zielenbron, die op de thuisplaneet van de mensheid een tweede zetel voor de superintelligentie zou 'installeren', werd doodgeschoten.

Intussen is er een tegenbeweging van de Arkoniden zelf die ZIELENBRON willen bestrijden. En ook de Posbi's uit de Honderdzonnenwereld hebben de kant van de Terranen gekozen. De machtsverhouding in de galaxie heeft zich zodoende omgekeerd - en dan vindt men op Ferrol een spoor van HET ...


De militaire acties van de laatste weken hebben de macht van de superintelligentie in de Melkweg beslissend verzwakt. Ondertussen lijken de Terranen en hun bondgenoten het geluk aan hun kant te hebben. Thorta en heel Ferrol zijn van de Arkoniden bevrijd. De vraag is alleen wat er met Perry Rhodan gaat gebeuren... Was het spoor van HET een val van ZIELENBRON?

Met de volgende Perry Rhodan-aflevering verplaatst de handeling zich - het gaat terug naar het Land Dommrath en ook naar het verleden.


Oorspronkelijke titel: Eine Spur von ES

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): vrachtschip van de Gefirnen door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in de onderwereld van Ferrol – zeldzame aanwijzingen voor Perry Rhodan.


Locatie en tijdsruimte: Wega-stelsel, Arkon-stelsel, Kalup's Poort-stelsel – mei 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan volgt een merkwaardige spoor naar Ferrol. Sky Charter - De Panitherse is geïnteresseerd in het galactische mysterie. Gucky - De muisbever wordt langzamerhand echt woedend. Jakus - De Ferroon raakt betrokken bij kosmische gebeurtenissen. Lotho Keraete - De man van metaal begeleid Perry Rhodan in de onderwereld van een planeet.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende