Quinto-Center, Honderdzonnenwereld – mei 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2090 • 1126    STRIJD OM HET CENTRALE PLASMA


Hoofdpersonen: Bré Tsinga - De psychologe begeeft zich in een riskante operatie. Monkey - De Oxtorner houdt zijn geheimen voor zichzelf. Bruno - De techno-pionier krijgt een heel bijzondere taak. Bely Harcorn - De USO-specialist geeft op een vriendelijke manier informatie. Caar Vassquo - De Siganese voert TOMCAT en SHECAT aan tegen de Arkoniden.


De onder het bevel van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON staande Arkoniden hebben Terra en de andere planeten van het Sol-stelsel bezet. Om een allesvernietigende ruimteslag te voorkomen, die miljoenen of zelfs miljarden doden zou hebben geëist, heeft Perry Rhodan zich met zijn vloot naar een onbekende plaats teruggetrokken.

Van daaruit reageren de Terranen in april 1304 Nieuwe Galactische Tijd. Met speciale acties treden ze op tegen ZIELENBRON en de Arkoonse troepen. Een belangrijke bondgenoot daarbij is uitgerekend Bostich I, de voormalige imperator van het Kristalimperium, met wie Perry Rhodan een heikel pact heeft gesloten.

Ten slotte lukte het een commandogroep, die uit agenten van de USO en Terranen bestond, erger te voorkomen op Terra: Morkhero Zielenbron, die op de thuisplaneet van de mensheid een tweede zetel voor de superintelligentie moest 'oprichten', werd daarbij neergeschoten. Op de reacties van ZIELENBRON kan men nu gespannen afwachten ...

De eerstvolgende stap wordt door de Arkoniden zelf ingeleid. In het stelsel van de Schemmenster komt het tot een eerste bijeenkomst, waarin een contra-imperium wordt gesticht. De volgende actie tegen ZIELENBRON is nu de strijd om het Centrale Plasma ...


Weer moest de superintelligentie ZIELENBRON een nederlaag lijden. Door de Posbi's te bevrijden beschikken de Terranen nu over geweldige bondgenoten die hen bij andere acties behulpzaam kunnen zijn.

De handeling van het volgende deel speelt zich niet af in de lege ruimte tussen de galaxies, maar in de directe omgeving van de Aarde: in het stelsel van de zon Wega.


Oorspronkelijke titel: Kampf um das Zentralplasma

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong