< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2089 • 1125    REBELLEN BIJ DE SCHEMMENSTER


De Arkoniden, die naar de pijpen dansen van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON, hebben Terra en de andere planeten van het Sol-stelsel bezet. Om een vernietigende ruimteslag, die miljoenen of zelfs miljarden doden zou kosten te verhinderen, heeft Perry Rhodan zich met zijn vloot teruggetrokken op een onbekende plaats.

Daarvandaan voeren de Terranen in april 1304 nieuwe galactische tijdrekening een ondergrondse strijd. Met commandoacties vechten ze tegen ZIELENBRON en de Arkoonse troepen. Een belangrijke bondgenoot daarbij is uitgerekend Bostich, de voormalige imperator van het kristalimperium, met wie Perry Rhodan een precaire overeenkomst heeft gesloten.

Het lukt een commandogroep die bestaat uit Terranen en agenten van de USO op Terra het ontstaan van iets zeer bedreigends te verhinderen. Morkhero Zielenbron die op de thuisplaneet van de mensheid een tweede residentie voor de superintelligentie wilde 'bouwen', wordt doodgeschoten. Men kan slechts gespannen afwachten wat de reactie van ZIELENBRON zal zijn ...

De volgende stap gaat uit van de Arkoniden die acties tegen de superintelligentie beramen. Ze zijn de rebellen bij Schemmenster ...


Op 14 mei 1304 NGT ontvangt de voormalig imperator Bostich I van Lotho Keraete, de bode van HET, de relatieve onsterfelijkheid via een cellenactiveerderchip die Perry Rhodan hem had toegezegd voor de samenwerking. Na de ontvangst voor de verlening van het eeuwige leven verplicht Bostich zich tot de teruggave van de door de Arkoniden bezette LVT-gebieden na de gezamenlijke overwinning tegen ZIELENBRON. Hij zal geen oorlog tegen Terra voeren en wil er alles aan doen om de toestand in de Melkweg te stabiliseren! In het stelsel van de Schemmenster komt het tot een eerste bijeenkomst van de rebellen, waarin het contra-imperium Trav'Tussan wordt gesticht.


Oorspronkelijke titel: Rebellen am Schemmenstern

Auteur: Rainer Castor

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de samenzweerders organiseren zich – de orbitale steden worden het trefpunt.


Locatie en tijdsruimte: Kalup's Poort-stelsel, Schemmenster-stelsel – mei 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Bostich I - De officiële imperator van de Arkoniden neemt verdere stappen om zijn macht te herstellen. Junocyl - Het sentenza-lid observeert de orbitale steden van de Schemmenster. Perry Rhodan - De Terraanse Resident moet voldoen aan een gevoelige belofte. Ligatem Ma-Traversan - Een samenzweerder tegen het imperium staat in het middelpunt van de aandacht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende