< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2087 • 1123    DE GROTE VERWOESTING


Tijdens hun reis door ruimte en tijd heeft de bemanning van de SOL nieuwe inzichten over Thoregon opgedaan, waarover de mensen van de Melkweg vrijwel zeker nog niet beschikken. Zo hebben de Terranen zich wel bij deze kosmische coalitie aangesloten, maar wat ze niet weten is dat al 18 miljoen jaar geleden een Thoregon-poging compleet teniet werd gedaan een lot, dat de galaxie van de mensheid eveneens zou kunnen bedreigen.

Daarom is Atlan, die het commando over de SOL voert, op zoek naar meer informatie. Een sleutelrol daarbij speelt Mohodeh Kascha, een van de ridders van Dommrath die in de verre galaxie Wassermal meer te weten kwam. Maar helaas is de laatste Kimbaan op de planeet Clurmertakh spoorloos verdwenen.

Maart 1304 nieuwe galactische tijdrekening gaat Atlan daarom met een klein inzetcommando op zoek naar de ridder. De galaxers bereiken het merkwaardige bouwwerk met de naam ZENTAPHER, dat op de planeet staat. De binnenruimte van ZENTAPHER is groter dan zijn buitenomvang en in de wolken zweven bovendien honderdduizenden zogenaamde kabinetten, deels bevolkt en uitgerust met grote machines.

In ZENTAPHER vinden de galaxers Mohodeh Kascha inderdaad en bevrijden hem. Samen willen de galaxers en de Kimbaan nu op zoek gaan naar de mysterieuze onbekende, die kennelijk in ZENTAPHER opereert. Belangrijk worden het verleden en daarmee de grote verwoesting ...


De schok komt voor de Galaxers onverwacht. Uitgerekend een van de ergste vijanden van de mensheid verbergt zich in ZENTAPHER! Het is Torr Samaho een kosmocraten dienaar van de materie. Daarmee wordt de dreiging voor het Land Dommrath en ook voor Thoregon aanzienlijk groter.

Met de volgende Perry Rhodan-aflevering verplaatst de handeling zich eerst terug naar de Melkweg, waarin de strijd van de Terranen tegen de negatieve superintelligentie ZIELENBRON voortgaat. Deze volgende aflevering is geschreven door de 'nieuwe' gastauteur Michael Nagula.


Oorspronkelijke titel: Die große Verheerung

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): kostuum van Mohodeh Kascha (ridder van Dommrath) door Georg Joergens.

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: Parrim de Pels is aan de dood overgeleverd – maar hij onthult belangrijke geheimen.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Parrim de Pels - De hoofd-vrachtagent van de Ektapa praat over zijn veelbewogen leven. Mondra Diamond - De voormalige Liga-agente worstelt met haar gevoelens. Atlan - De Arkonide doet een stervende uitgeleide. Mohodeh Kascha - De Kimbaner gaat een coalitie aan met de galaxers van de SOL. Eem'Ratma - De vracht-agente streef haar eigen doelen na.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende