Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2086 • 1122    SPOOR NAAR ZENTAPHER


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide en voormalige Ridder van de Diepte leert meer over ZENTAPHER. Mohodeh Kascha - De Kimbaner en Ridder van Dommrath begeeft zich op het spoor van een onbekende moordenaar. Hiril sam Kaychiri - De commandante van de ATHA'KIMB leidt de vlucht naar de verboden planeten. Icho Tolot - De Haloeter stoot weer opnieuw op een instinkt-krijger.


Op hun reis door ruimte en tijd heeft de bemanning van de SOL nieuwe informatie over Thoregon verkregen, die de mensen in de Melkweg met enige zekerheid niet bekend is. Zo hebben de Terranen zich weliswaar bij deze kosmische coalitie aangesloten, maar weten niet dat er al 18 miljoen jaar geleden een Thoregonexperiment volledig werd vernietigd - een lot, dat de galaxie van de mensheid ook zou kunnen dreigen.

Om die reden gaat Atlan, die het bevel voert over SOL, door met het zoeken naar informatie. Een sleutelpositie in die speurtocht wordt ingenomen door Mohodeh Kascha, een Ridder van Dommrath, die uitgerekend in de ververwijderde galaxie Wassermal juist die informatie kon bemachtigen. Maar helaas is de laatste Kimbaan op de planeet Clurmertakh verdwenen.

In mei van het jaar 1304 NGT gaat Atlan met een kleine groep op zoek naar de verdwenen ridder. De Galaxers bereiken het mysterieuze Duistere Niets op de planeet, dat een eigenaardig object met de naam ZENTAPHER blijkt te zijn. Aan de binnenkant is het volume van het object groter dan aan de buitenkant en in de wolken zweven honderdduizenden zogenaamde kabinetten, deels bewoond en bevolkt en uitgerust met grote machines.

In ZENTAPHER vinden de Galaxers inderdaad Mohodeh Kascha en bevrijden hem uit een stasisveld. De Ridder van Dommrath doet hierna verslag van zijn spoor naar ZENTAPHER ...


De laatste Kimbaan en de Galaxers - als bondgenoten kunnen ze hopelijk meer doen tegen het geheimzinnige gevaar, dat in ZENTAPHER kennelijk op het Land Dommrath loert. Wat er precies schuil gaat achter dit eigenaardige object dat op de planeet Clurmertakh is gestrand, weet nog steeds niemand.


Oorspronkelijke titel: Spur nach ZENTAPHER

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn