< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2086 • 1122    SPOOR NAAR ZENTAPHER


Op hun reis door ruimte en tijd heeft de bemanning van de SOL nieuwe informatie over Thoregon verkregen, die de mensen in de Melkweg met enige zekerheid niet bekend is. Zo hebben de Terranen zich weliswaar bij deze kosmische coalitie aangesloten, maar weten niet dat er al 18 miljoen jaar geleden een Thoregon-experiment volledig werd vernietigd - een lot, dat de galaxie van de mensheid ook zou kunnen dreigen.

Om die reden gaat Atlan, die het bevel voert over SOL, door met het zoeken naar informatie. Een sleutelpositie in die speurtocht wordt ingenomen door Mohodeh Kascha, een ridder van Dommrath, die uitgerekend in de ververwijderde galaxie Wassermal juist die informatie kon bemachtigen. Maar helaas is de laatste Kimbaan op de planeet Clurmertakh verdwenen.

In mei van het jaar 1304 NGT gaat Atlan met een kleine groep op zoek naar de verdwenen ridder. De galaxers bereiken het mysterieuze duistere niets op de planeet, dat een eigenaardig object met de naam ZENTAPHER blijkt te zijn. Aan de binnenkant is het volume van het object groter dan aan de buitenkant en in de wolken zweven honderdduizenden zogenaamde kabinetten, deels bewoond en bevolkt en uitgerust met grote machines.

In ZENTAPHER vinden de galaxers inderdaad Mohodeh Kascha en bevrijden hem uit een stasisveld. De ridder van Dommrath doet hierna verslag van zijn spoor naar ZENTAPHER ...


De laatste Kimbaan en de galaxers - als bondgenoten kunnen ze hopelijk meer doen tegen het geheimzinnige gevaar, dat in ZENTAPHER kennelijk op het Land Dommrath loert. Wat er precies schuil gaat achter dit eigenaardige object dat op de planeet Clurmertakh is gestrand, weet nog steeds niemand.


Oorspronkelijke titel: Spur nach ZENTAPHER

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: op het spoor van onbekenden – Mohodeh Kascha bereikt het Donker Nul.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide en voormalige ridder van de diepte leert meer over ZENTAPHER. Mohodeh Kascha - De Kimbaner en ridder van Dommrath volgt het spoor van een onbekende moordenaar. Hiril sam Kaychiri - De commandante van de ATHA'KIMB leidt de vlucht naar de verboden planeet. Icho Tolot - De Haloeter stoot weer op een instinkt-krijger.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende