Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2085 • 1121    KINTRADIMS HUIS


Hoofdpersonen: Inkaty Chirpagnon - De handelskanselier van de Kergorah is de ergste lafaard van zijn volk. Mondra Diamond - De voormalige TLD-agente leidt de akte, die naar Kintradims Huis moet leiden. Trim Marath - De para-defensor is bang van de verschijning van zijn donkere tweelingbroer. Startac Schroeder - De teleporteur zet zijn gaven nuttig in. Wircen La'm Uvaru - De instinkt-krijger zoekt een huishofmeester voor de Architect.


Tijdens hun reis door ruimte en tijd heeft de bemanning van de SOL informatie over Thoregon gekregen, die de mensen van de Melkweg zeer waarschijnlijk niet hebben. Bijvoorbeeld dat de Terranen zich hebben aangesloten bij deze kosmische coalitie, maar dat ze niet weten dat een andere Thoregon-poging 18 miljoen jaar geleden volkomen de mist is ingegaan - een lot dat misschien ook de galaxie van de mensheid bedreigt.

Daarom zoekt Atlan, die het commando heeft over de SOL, naar meer informatie. Daarbij speelt Mohodeh Kascha, een ridder van Dommrath die de gezochte informatie in de verre galaxie Wassermal kon inwinnen, een grote rol. Helaas is de laatste Kimbaner op de planeet Clurmertakh verdwenen.

In maart 1304 Nieuwe Galactische Tijdrekening gaat Atlan met een kleine groep op zoek naar de ridder. De Galaxers bereiken het mysterieuze Duistere Niets op de planeet die zich als het merkwaardige ding ZENTAPHER ontpopt. De binnenruimte van het ding is groter dan de buitenwand kan omvatten, en in de wolken ervan zweven honderdduizenden zogenaamde kabinetten, die gedeeltelijk zijn bevolkt en waarop grote machines staan.

In ZENTAPHER stoten Mondra Diamond, Trim Marath en Startac Schroeder op een spoor dat hen naar een heel speciaal Kabinet leidt: Kintradims Huis ...


De drie Terranen konden weliswaar een belangrijke informant uit de klauwen van de 'draak' bevrijden, maar ze hebben het doel nog lang niet bereikt. Wel kan Mohodeh Kascha heel wat vertellen over de achtergronden van ZENTAPHER want de ridder van Dommrath heeft enkele jaren doorgebracht in de reusachtige schepping.


Oorspronkelijke titel: Kintradims Heim

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown