Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2084 • 1120    DE INSTINKT-STRIJDER


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide wil meer te weten komen over het inwendige van ZENTAPHER. Icho Tolot - De Haloeter ontmoet een zeer gevaarlijke tegenstander. Golton Rover'm Rovaru - De instinkt-strijder ziet zichzelf als hoeder van het Kabinet 11-KYR. Shantanuu - Het plantenwezen vervolgt zijn eigen persoonlijke levensplan. Lakahna - De instinkt-strijdster voert het zwaarste gevecht van haar leven.


Na hun grote reis door ruimte en tijd is de SOL onder het bevel van Atlan, de onsterfelijke Arkonide, in het verre land Dommrath aangekomen. Het is nu het jaar 1304 Nieuwe Galactische Tijd - de mensen aan boord van de SOL hebben op een bepaalde manier ruim twaalf jaar van hun leven 'verloren', wat voor onrust aan boord zorgt.

Toch wil Atlan niet direct aan de terugreis beginnen. Er zijn aanwijzingen, dat gebeurtenissen in het land Dommrath nauw samenhangen met gebeurtenissen, die zich thuis in de Melkweg afspelen. Zo bevinden er zich reusachtige paddenstoeldommen in beide galaxies en daarmee toegangen tot de Brug in de oneindigheid.

Een belangrijke sleutel tot dat alles is blijkbaar de geheimzinnige CLURMERTAKH-sector, waarin er onder andere vervormingen van het continuüm voorkomen. Hier is een Ridder van Dommrath verdwenen, uitgerekend degene, die als enige meer van de geheimen van Thoregon scheen af te weten.

Atlan laat op de planeet Clurmertakh aansturen - en daar komen de leden van de kleine galactische actiegroep aan bij een bijzonder bouwwerk met de naam ZENTAPHER. Atlan en Icho Tolot voeren een verkenningstocht uit in een groot station, waar ze op een gevaarlijke tegenstander stuiten. Het is de instinkt-strijder ...


De raadsels rond ZENTAPHER nemen toe. Blijkbaar gaat het bij het bijzondere bouwwerk om iets heel machtigs, misschien zelfs een wapen: het krachtige gevechtsstation, waarop Atlan en Icho Tolot zijn gestoten, duidt daarop. Andere verkenningen zullen spoedig voor nog meer bijzondere gebeurtenissen zorgen ...


Oorspronkelijke titel: Der Instinktkrieger

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong