< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2084 • 1120    DE INSTINKT-STRIJDER


Na hun grote reis door ruimte en tijd is de SOL onder het bevel van Atlan, de onsterfelijke Arkonide, in het verre Land Dommrath aangekomen. Het is nu het jaar 1304 nieuwe galactische tijd - de mensen aan boord van de SOL hebben op een bepaalde manier ruim twaalf jaar van hun leven 'verloren', wat voor onrust aan boord zorgt.

Toch wil Atlan niet direct aan de terugreis beginnen. Er zijn aanwijzingen, dat gebeurtenissen in het Land Dommrath nauw samenhangen met gebeurtenissen, die zich thuis in de Melkweg afspelen. Zo bevinden er zich reusachtige paddenstoeldommen in beide galaxies en daarmee toegangen tot de brug in de oneindigheid.

Een belangrijke sleutel tot dat alles is blijkbaar de geheimzinnige Clurmertakh-sector, waarin er onder andere vervormingen van het continuüm voorkomen. Hier is een ridder van Dommrath verdwenen, uitgerekend degene, die als enige meer van de geheimen van Thoregon scheen af te weten.

Atlan laat op de planeet Clurmertakh aansturen - en daar komen de leden van de kleine galactische actiegroep aan bij een bijzonder bouwwerk met de naam ZENTAPHER. Atlan en Icho Tolot voeren een verkenningstocht uit in een groot station, waar ze op een gevaarlijke tegenstander stuiten. Het is de instinkt-strijder ...


De raadsels rond ZENTAPHER nemen toe. Blijkbaar gaat het bij het bijzondere bouwwerk om iets heel machtigs, misschien zelfs een wapen: het krachtige gevechtsstation, waarop Atlan en Icho Tolot zijn gestoten, duidt daarop. Andere verkenningen zullen spoedig voor nog meer bijzondere gebeurtenissen zorgen ...


Oorspronkelijke titel: Der Instinktkrieger

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: de kristalhaag woekert – station 11-KYR onder vreemde invloed.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide wil meer te weten komen over het inwendige van ZENTAPHER. Icho Tolot - De Haloeter ontmoet een zeer gevaarlijke tegenstander. Golton Rover'm Rovaru - De instinkt-strijder ziet zichzelf als hoeder van kabinet 11-KYR. Shantanuu - Het plantenwezen vervolgt zijn eigen persoonlijke levensplan. Lakahna - De instinkt-strijdster voert het zwaarste gevecht van haar leven.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende