< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2083 • 1119    BRANDPUNT PARA-CITY


In het voorjaar van 1304 nieuwe galactische tijdrekening - wat gelijkstaat aan het jaar 4891 oude tijd - bevinden de volkeren van de Aarde en de andere planeten in het SOL-stelsel zich in een meer dan penibele situatie. Het centrum van de liga van vrije Terranen is bezet door de Arkoniden van het goddelijke imperium, die na een grote ruimteslag de thuisvloot Sol op de vlucht wisten te jagen. Twee factoren waren daarbij van doorslaggevende betekenis: de Arkoniden werden allang beheerst door ZIELENBRON, een jonge superintelligentie die zich in het centrum van hun imperium heeft genesteld. Daarnaast controleert ZIELENBRON eveneens de Posbi's, die als vrienden van de mensheid waren gekomen maar vervolgens hun wapens op de Terranen richtten.

Terwijl Perry Rhodan op Poort-3, een extreme planeet in een onbekend zonnestelsel, het verzet tegen de Arkoniden en de negatieve superintelligentie ZIELENBRON probeert te organiseren, hebben de mensen op de Aarde te kampen met de nieuwe machtsstructuren.

Bovendien lijkt er achter de bezetting van de Aarde nog een omvangrijker plan schuil te gaan, dan men tot op heden kon vermoeden. Kennelijk heeft ZIELENBRON verdergaande plannen - en die concentreren zich op het brandpunt Para-City ...


De gedurfde inzet van de kleine groep USO-specialisten en TLD-agenten was succesvol - de uitbreiding van de superintelligentie is voorkomen met de dood van Morkhero en de bevrijding van de zwaargewonde Julian Tifflor - ook al is de Arkoonse bezetting van de aarde daarmee nog lang niet verslagen. Meer acties en inzetten moeten weldra volgen, zoals alle strijders tegen ZIELENBRON goed genoeg weten.

Met de volgende Perry Rhodan-aflevering gaat de handeling weer een andere kant uit - naar het Land Dommrath, waar een groep galaxers nog steeds probeert achter de geheimen te komen van het vreemde bouwwerk.


Oorspronkelijke titel: Brennpunkt Para-City

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): volken van de galaxie Dommrath: legioenschip door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in Zuid-Amerika zal het ontstaan – het tweede machtscentrum van de galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, Arkon-stelsel, Kalup's Poort-stelsel – januari tot april 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Monkey - Het hoofd van de nieuwe USO begeeft zich in een bijzonder delicate operatie. Morkhero Zielenbron - Het wezen van het land Dommrath bereidt zich voor op een transformatie. Julian Tifflor - De activeerderdrager fungeert als drager van Zielenbron. Kraschyn - De mascant volgt alle bevelen van de superintelligentie ZIELENBRON. Tia de Mym - De TLD-agente heeft interessante informatie. Perry Rhodan - De Terraan moet een gewetensvolle beslissing nemen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende