Sol-stelsel – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2081 • 1117    GROEP MILDE REBEL


Hoofdpersonen: Roi Danton - De majoor van de USO stichtte een speciaal soort verzetsbeweging. Cari Kadjan - De jonge Terraanse maakt de bezetting van de aarde van zeer nabij mee. Fengoy - De Zaliter drijft zijn zin door van het bezettingsrecht. Mohamin Skana - De technicus neemt spontaan het initiatief. Noviel Residor - De TLD-chef organiseert acties tegen de Arkonidische bezettingstroepen. Kraschyn - De Mascant wordt geconfronteerd met onbekende problemen.


In februari 1304 Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4891 van de oude jaartelling - bevinden de bevolking van Terra en de andere solaire planeten zich in een meer dan onaangename situatie. Het Sol-stelsel is bezet door de Arkoniden van het goddelijke imperium, die de thuisvloot Sol na een grote ruimteslag op de vlucht konden jagen. Daarbij waren twee factoren van beslissend belang. De Arkoniden worden allang beheerst en beïnvloed door ZIELENBRON, een jonge superintelligentie die zich in het centrum van hun Imperium heeft gevestigd. Verder heeft ZIELENBRON de controle over de Posbi's, die kwamen als vrienden van de mensheid en toen hun wapens op de Terranen richtten.

Terwijl Perry Rhodan op Poort 3, een planeet met extreme natuurlijke condities in een onbekend zonnestelsel, probeert het verzet tegen de Arkoniden en de negatieve superintelligentie ZIELENBRON te organiseren, worstelen de mensen op Terra met de nieuwe machtsstructuren.

Er zijn Terranen die een schikking treffen met de bezetters, de meesten zijn nog bezig met het verwerken van de schok. Maar dan organiseert zich het verzet - in de gedaante van de Groep Milde Rebel ...


Als Roi Danton en de agenten van de Terraanse Liga-dienst onder leiding van Noviel Residor een gewapende opstand waren begonnen zouden ze door de kristalimperiale troepen zijn verpletterd. Maar met een massaal passief verzet hebben de Arkoniden grote moeilijkheden omdat de officieren van de Arkoonse vloot daarmee geen ervaring hebben. De macht van het bezettingsleger is daarmee niet verkleind, nog steeds overheersen ze de planeten van het Sol-stelsel.


Oorspronkelijke titel: Gruppe Sanfter Rebell

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown