< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2081 • 1117    GROEP MILDE REBEL


In februari 1304 nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4891 van de oude jaartelling - bevinden de bevolking van Terra en de andere solaire planeten zich in een meer dan onaangename situatie. Het Sol-stelsel is bezet door de Arkoniden van het goddelijke imperium, die de thuisvloot Sol na een grote ruimteslag op de vlucht konden jagen. Daarbij waren twee factoren van beslissend belang. De Arkoniden worden allang beheerst en beïnvloed door ZIELENBRON, een jonge superintelligentie die zich in het centrum van hun imperium heeft gevestigd. Verder heeft ZIELENBRON de controle over de Posbi's, die kwamen als vrienden van de mensheid en toen hun wapens op de Terranen richtten.

Terwijl Perry Rhodan op Poort-3, een planeet met extreme natuurlijke condities in een onbekend zonnestelsel, probeert het verzet tegen de Arkoniden en de negatieve superintelligentie ZIELENBRON te organiseren, worstelen de mensen op Terra met de nieuwe machtsstructuren.

Er zijn Terranen die een schikking treffen met de bezetters, de meesten zijn nog bezig met het verwerken van de schok. Maar dan organiseert zich het verzet - in de gedaante van de groep milde rebel ...


Als Roi Danton en de agenten van de Terraanse liga-dienst onder leiding van Noviel Residor een gewapende opstand waren begonnen zouden ze door de kristalimperiale troepen zijn verpletterd. Maar met een massaal passief verzet hebben de Arkoniden grote moeilijkheden omdat de officieren van de Arkoonse vloot daarmee geen ervaring hebben. De macht van het bezettingsleger is daarmee niet verkleind, nog steeds overheersen ze de planeten van het Sol-stelsel.


Oorspronkelijke titel: Gruppe Sanfter Rebell

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Roi Danton's gewaagde plan – burgerlijke ongehoorzaamheid tegen het goddelijke imperium.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Roi Danton - De majoor van de USO sticht een speciaal soort verzetsbeweging. Cari Kadjan - De jonge Terraanse maakt de bezetting van de aarde van zeer nabij mee. Fengoy - De Zaliter drijft zijn zin door over het bezettingsrecht. Mohamin Skana - De technicus neemt spontaan het initiatief. Noviel Residor - De TLD-chef organiseert acties tegen de Arkoonse bezettingstroepen. Kraschyn - De mascant wordt geconfronteerd met onbekende problemen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende

ZEVEN DECENNIA – ZEVEN ORIGINELEN


Origineel schilderij (original Gemälde) Perry Rhodan 2081


Deze afbeelding heeft de Duitse illustrator Alfred L. Kelsner geschilderd voor de omslag van Perry Rhodan 2081 – 'Gruppe Sanfter Rebell' – geschreven door Susan Schwartz. Deze roman verscheen in Duitsland op 10 juli 2001.


De uit 1949 in Westfaalse Bond geboren Alfred L. Kelsner is een van de illustrators die Perry Rhodan week na week een 'gezicht' geven. De kunstenaar vierde op 24 mei 2019 zijn 70e verjaardag.

Op ons verzoek heeft Alfred Kelsner – passend voor dit jubileum – zeven afbeeldingen uit zijn reusachtige voorraad voor verkoop uitgekozen. Het verheugt ons om deze originele kunstwerken in de Perry Rhodan-online shop te kunnen aanbieden onder het motto 'zeven decennia – zeven originelen'.


Kelsner is sinds 1978 als zelfstandig grafisch kunstenaar en illustrator actief. In 1981 publiceerde hij met de legendarische Perry Rhodan chef-redacteur William Voltz het boek 'Zeitsplitter'; bij deze samenwerking liet Voltz zich door Kelsner-afbeeldingen inspireren en schreef er korte verhalen bij. Spoedig erna kwam de opdracht om de omslagafbeelding van een PR-pocketboek vorm te geven, en sinds 1996 schildert Alfred Kelsner omslagafbeeldingen voor de klassieke Perry Rhodan-serie. Daarbij komen werken voor 'Mythor', ATLAN en nog veel meer. Zijn werken zijn ontelbaar.

Tot heden is Kelsner volledig 'handwerk' gebleven: na een uitvoerige schetsfase ontstaan de schilderij in grootformaat (tot 70 centimeter hoogte) met tempera- en acrylkleuren op gegrondverfd, stabiel schilderkarton – en helemaal zonder computer. Hoogstens met gebruik van een airbrush-spuit, dat dan alleen een werkverlichting, een arbeidstijdverkorting is. Want Alfred Kelsner schildert zo goed als alles uit de vrije hand!

Zijn afbeeldingen fascineren sinds tientallen jaren. Alfred L. Kelsner is een meester in het uitbeelden van sterren en planeten, van ruimteschepen en kosmische verten; zijn afbeeldingen zetten ertoe aan om letterlijk in de oneindigheid weg te dromen naar stellaire nevels en galaxies, asteroïdengordels en maanoppervlakken.

Zijn grote originele afbeeldingen zijn sfeervol en imponerend, helaas gaat hun diepgang en schoonheid op het tijdschrift formaat wat verloren. Zoveel mooier dat enkele van deze kunstwerken nu kunnen worden gekocht.


Formaat origineel schilderij: 35 x 50 cm

Geschilderd met tempera-kleuren op gegrondverfd schilderkarton

Origineel schilderij (original Gemälde) © Alfred L. Kelsner

Prijs: 850,00 Euro


Nederlandse vertaling

© Cornelis van den Ende