< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2080 • 1116    NA DE VAL VAN KARTHAGO


Op 24 januari 1304 nieuwe galactische tijd werd de gruweldaad werkelijkheid: met honderdduizenden zwaarbewapende ruimteschepen vielen de Arkoniden het Sol-stelsel aan. Ze stonden onder de invloed van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON, die op Arkon was ontstaan en sindsdien haar macht in de Melkweg uitbreidde. De Posbi's, de trouwe bondgenoten van de mensheid, op wier hulp Perry Rhodan zich had verlaten, ontpopten zich als verraders. Toen de robots met hun fragmentruimteschepen, die eigenlijk de bewoonde planeten moesten beschermen, op de ruimteschepen van de Terranen schoten, restte er Perry Rhodan niets anders dan de aftocht te blazen. De Terraanse vloot trok zich onder aanzienlijke verliezen terug uit het Sol-stelsel en de thuiswereld van de mensheid werd door de Arkoniden veroverd.

De Terranen gingen intussen met onbetekenende middelen in het offensief, ze probeerden van alles om de macht van de superintelligentie te ondergraven. Perry Rhodan sluit zelfs met Bostich I, de door de Terranen ontvoerde imperator van de Arkoniden, een 'pact met de duivel'. De mensen op de Aarde vernemen daar echter niets van. Miljarden Terranen beleven nu de eerste dagen na de val van Karthago ...


De methoden, waarmee de Arkoniden hun macht over de solaire planeten veiligstellen, zijn nog uit de geschiedenis van de mensheid bekend: de indringers beveiligen de belangrijkste installaties, nemen de communicatiemiddelen en de energiehuishouding over en schakelen iedere vorm van militaire aanwezigheid uit. Vervolgens beginnen ze de infrastructuur naar hun eigen maatstaven aan te passen.

Tot zover het plan ... De werkelijkheid ziet er meestal anders uit, zoals uit de geschiedenis blijkt. Dat zullen ook de Arkoniden snel merken.


Oorspronkelijke titel: Nach Karthagos Fall

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: Terra in vreemde handen – de Liga-dienst houdt zich op de achtergrond.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Roi Danton - Perry Rhodan's zoon probeert door te breken naar de aarde. Kraschyn - De Mascant neemt met zijn vloot de controle over van het Sol-stelsel. NATHAN - Het maanbrein bedrijft haar eigen spel. Noviel Residor - Het hoofd van de Liga-dienst start 'operatie Afscheid'. Julian Tifflor - De activeerderdrager bereikt zijn nieuwe werkterrein.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende