< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2079 • 1115    DE GENETICI VAN RYNKOR


Na zijn grote reis door ruimte en tijd is de SOL onder commando van de onsterfelijke Arkonide Atlan in het verre Land Dommrath aangekomen. Men schrijft nu het jaar 1304 nieuwe galactische tijdrekening - de mensen aan boord van de SOL hebben ruim twaalf jaar van hun leven in zekere zin 'verloren', wat onrust aan boord geeft.

Toch wil Atlan niet meteen de terugreis aanvaarden. Er zijn aanwijzingen dat gebeurtenissen in het land Dommrath nauw samenhangen met voorvallen in de vaderlandse Melkweg. Zo bevinden zich in beide galaxies gigantische paddenstoeldoms en daarmee toegangen tot de brug in de oneindigheid.

Een belangrijke sleutel tot dat alles is duidelijk de mysterieuze sector Clurmertakh, waarin het onder meer tot verstoringen van het continuüm komt. Hier is een van de ridders van Dommrath verdwenen, uitgerekend degene, die als enige meer over de geheimen van Thoregon lijkt te weten.

Atlan laat op de planeet Clurmertakh aankoersen - en daar betreden de leden van de kleine galactische commandogroep een merkwaardig complex met de naam ZENTAPHER. Tijdens hun eerste verkenningen stuiten twee mensen op de genetici van Ryncor ...


Er kon nog meer informatie ingewonnen worden. Intussen weten Atlan en zijn metgezellen meer over ZENTAPHER, maar kunnen de details nog niet zo goed inschatten. Daartoe moeten eerst nog meer ontdekkingsreizen volgen.

De volgende Perry Rhodan-aflevering verplaatst zich naar andere handelingen. In de Melkweg komt het na de verovering van het Sol-stelsel door de Arkoniden tot de eerste acties tegen de bezetters.


Oorspronkelijke titel: Die Genetiker von Rynkor

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Lex

Plantekening (Duits exclusief): Arkoonse 200 meter tender-kruiser DOR-KATI-klasse door Andreas Weiß.

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in het binnenste van ZENTAPHER – tussen wolkencapsules en kabinetten.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kitodd Skitti - De meester-geneticus van Rynkor krijgt onverwacht bezoek. Trim Marath - De jonge monochroom-mutant bezoekt een bijzonder kabinet van ZENTAPHER. Atlan - De Arkonide gaat met Myles Kantor op verkenningstocht. Mondra Diamond - De voormalige TLD-agente laat zien hoe weinig ze is verleerd. Lalee Lirli - De Pseutaarse vertroetelt haar levensgezel.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende