< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2078 • 1114    DE POORTEN VAN ZENTAPHER


Na haar grote reis door ruimte en tijd is de SOL onder leiding van Atlan, de onsterfelijke Arkonide, in het ververwijderde Land Dommrath beland. Het is nu het jaar 1305 nieuwe galactische tijd - de mensen aan boord van de SOL hebben ruim tien jaar van hun leven min of meer 'verloren', wat voor onrust aan boord zorgt.

Toch wil Atlan niet meteen aan de terugreis beginnen. Er zijn aanwijzingen, dat de gebeurtenissen in het Land Dommrath in nauw verband staan met de gebeurtenissen, die zich in de Melkweg afspelen. Zo is er in beide galaxies een gigantische paddenstoeldom te vinden en dus een toegang tot de brug in de oneindigheid.

Een belangrijke sleutelrol is daarbij weggelegd voor de sector Clurmertakh, waar het naar verluidt tot overlappingen van de ruimte-tijdvlakken en andere problemen komt. Hier wordt een ridder van Dommrath vermist, uitgerekend de enige die iets meer over de geheimen van Thoregon schijnt te weten. Atlan laat koers zetten naar de planeet Clurmertakh - en daar betreden de leden van een kleine groep Galaxers de poorten van ZENTAPHER ...


Het is de kleine groep onder leiding van de Arkonide Atlan gelukt om de duistere niets binnen te dringen. Maar in het binnenste van ZENTAPHER zoals het eigenaardige object op de planeet Clurmertakh heet - staan de galaxers de nodige problemen te wachten, waar niemand vooraf rekening mee kon houden. Er moeten snel meer verkenningstochten worden ondernomen.


Oorspronkelijke titel: Die Pforten von ZENTAPHER

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: achter de fractals – Atlan onderzoekt een vreemd complex.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Startac Schroeder - De jonge teleporteur neemt gevaarlijke risico's. Atlan - De Arkonide wil de geheimen doorgronden van ZENTAPHER. Omuel - Een vreemde androide bewaakt het Entree-Station. Grim Oyschkavary - De meester-bibliothecaris wordt geconfronteerd met onverhoopte bezoeken. Scam Envaroy - De jonge novice ondersteund een verwoest kabinet. Icho Tolot - De Haloeter ontpopt zich als een monteur.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende