Land Dommrath, Cluster 0057 – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2077 • 1113    HET DUISTERE NIETS


Hoofdpersonen: Myles Kantor - De chef-wetenschapper van de SOL neemt deel aan de expeditie naar Clurmertakh. Atlan - De Arkonide bereidt zijn groep voor op alle eventualiteiten. Mondra Diamond - De voormalige TLD agente meldt zich aan voor een verkenningstocht. Trim Marath - De jonge monochroom-mutant vindt een sleutel tot succes. Icho Tolot - De Haloeter bereikt bij Het Duistere Niets zijn eigen grenzen.


De SOL met de onsterfelijke Arkonide Atlan als commandant, keerde terug van zijn reis in het verleden. In Segafrendo en 18 miljoen jaar'voor'hun eigen tijd waren de bemanningsleden van het halterschip getuigen van grote kosmische gebeurtenissen en verschrikkelijke gevechten.

In de relatieve nieuwtijd van het jaar 1304 Nieuwe Galactische Tijd~ rekening zijn de mensen aangekomen in het Land Dommrath, een galaxie die onder de vreedzame en tegelijkertijd strenge heerschappij van de ridders van Dommrath staat. De bewoonde planeten zijn met elkaar verbonden door een transmitternet waarmee personen en goederen kunnen worden getransporteerd. Dit paradijs heeft een schaduwzijde. Met onregelmatige tussenpozen worden de werelden van de galaxie geteisterd door een verschrikkelijke besmettelijke ziekte die hele planeten ontvolkt. En in de geheimzinnige sector CLURMERTAKH gebeuren dingen die niemand goed kan inschatten.

Atlan begrijpt dat de gebeurtenissen in Dommrath met die in Segafrendo en de Melkweg samenhangen. In alle drie galaxies bevinden zich bijvoorbeeld gigantische paddenstoeldommen, die toegang geven tot de Brug in de Oneindigheid.

De Arkonide wil er meer van weten, besluit naar de Verboden Sector te gaan ... en komt terecht in het Duistere Niets ...


Het doordringen tot de verboden planeet Clurmertakh was niet eenvoudig, en ook de eerste actie op deze planeet maakt duidelijk dat de gevaren niet mogen worden onderschat. Maar als Atlan en zijn kompanen meer over de achtergronden van Thoregon te weten willen komen, zullen ze zich in het Duistere Niets moeten wagen.


Oorspronkelijke titel: Die Dunkle Null

Auteur: Rainer Castor

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown