< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2075 • 1111    DE SHIFTING-VLOOT


Op 24 januari 1304 nieuwe galactische tijdrekening wordt een schrikbeeld werkelijkheid: nadat Perry Rhodan jarenlang langs diplomatieke weg heeft geprobeerd een grote sterrenoorlog te verhinderen, mobiliseren nu de Arkoniden. Met de grootste vloot die sinds duizenden jaren in de Melkweg in de strijd is gebracht vallen ze het SOL-stelsel aan. Ze staan onder invloed van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON, die al enige tijd haar macht in de Melkweg uitbreidt.

De Posbi's, de trouwe bondgenoten van de mensheid, op wier hulp Perry Rhodan zich heeft verlaten, ontpoppen zich als verraders.

Wanneer de robots met hun fragmentruimteschepen, die eigenlijk de bewoonde planeten moesten beschermen, de ruimteschepen van de Terranen beschieten, wordt het de verantwoordelijken duidelijk, dat ZIELENBRON ook op de Honderdzonnenwereld actief is geworden.

Uiteindelijk rest Perry Rhodan niets anders dan het bevel tot vluchten te geven. De thuisvloot Sol trekt zich met aanzienlijke verliezen uit het SOL-stelsel terug en het vaderland van de mensheid wordt door de Arkoniden veroverd.

Nu moeten de Terranen naar andere middelen grijpen, want militair zijn de Arkoniden onoverwinnelijk. Rhodan ontwikkelt impopulaire plannen en werkt zelfs met de voormalige imperator Bostich I samen.

Eerste acties worden door de Terranen en hun nieuwe bondgenoten succesvol volbracht. En dan komt er onverwachte hulp in de Melkweg - uit de galaxie Plantagoo verschijnt de shifting-vloot ...


Nadat ze enkele tegenslagen moest incasseren, slaagde de jonge superintelligentie er nu in een beslissende tegenzet te doen door de shiftingvloot te vernietigen. De Terranen moesten erkennen, dat er geen grotere fout kan worden gemaakt, dan ZIELENBRON en haar macht te onderschatten. Perry Rhodan moet op een andere kaart wedden ...

De SCHIMBAA en de ZEUT keren terug. De twee achthonderd meter metende ruimteschepen van de Nova-klasse die richting DaGlausch waren afgereisd om contact te leggen met Alashan. Aan boord bevonden zich de witte Haloeter Blo Rakane en de bode van HET, Lotho Keraete, Alaska Saedelaere met zijn huid en de beide mutanten Bejameen van Jacinta en Tess Qumisha met het olifantje Norman. Verder zo'n tienduizend Terranen die met de twee Nova-ruimteschepen Alashan hadden verlaten.

Met de volgende aflevering verandert de plaats van handeling weer - van de galaxie van de mensheid wordt nu omgeschakeld naar het Land Dommrath. Daar wil Atlan met de SOL op een nieuw doel afgaan, niet tot vreugde van iedereen.


Oorspronkelijke titel: Die Shifting-Flotte

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): tender van de PONTON-klasse door Tobias Marecek

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: ze komen uit Plantagoo – en willen de Melkweg bevrijden.


Locatie en tijdsruimte: Kalup's Poort, Sol-stelsel, Thantur-Lok – april 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Bré Tsinga - De kosmo-psychologe wordt geconfronteerd met voorheen onbekende terreur. Druu Katsyria - De tweede bode van Thoregon brengt een hulp vloot naar de Melkweg. Perry Rhodan - De activeerderdrager staat voor morele consequenties. Kallo Mox - De syntron-specialist heeft problemen met zijn eigen gevoelens. Mala Danoo - De Galornse is een steunpilaar van de Thoregon-bode.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende