< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2074 • 1110    NEGEN DAGEN VAN ANGST EN BEVEN


Op 24 januari van het jaar 1304 nieuwe galactische tijd wordt het gruwelijke schrikbeeld bewaarheid: met een enorme vloot van ongeveer 380.000 oorlogsschepen, ongetwijfeld de grootste vloot die sinds vele duizenden jaren in de Melkweg ten strijde is getrokken, vallen de Arkoniden het Sol-stelsel aan. Ze staan onder de invloed van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON, die op dit moment haar macht in de Melkweg uitbreidt.

De Posbi's, de trouwe bondgenoten van de mensen op wier hulp Perry Rhodan heeft gerekend, ontpoppen zich als verraders. Pas wanneer de robots met hun fragmentruimteschepen, die eigenlijk de bewoonde planeten moeten beschermen, het vuur op de ruimteschepen van de Terranen openen, wordt het de leidinggevenden duidelijk, dat ZIELENBRON ook op de Honderdzonnenwereld actief is geworden.

Uiteindelijk blijft er voor Rhodan geen andere mogelijkheid over dan het bevel te geven om op de vlucht te slaan. De Terraanse vloot trekt zich met grote verliezen terug uit het Sol-stelsel en de bakermat van de mensheid wordt door de Arkoniden veroverd.

Nu moeten de Terranen op een heel andere manier te werk gaan. Rhodan komt met impopulaire plannen - hij werkt samen met de ex-imperator Bostich en sluit een 'pact met de duivel'. De eerste gemeenschappelijke actie op de planeet van de Kralasenen wordt met succes afgerond. De volgende actie zal niet lang daarna beginnen. Dat is het begin van negen dagen van angst en beven ...


De vroegere vijanden beginnen aan een tweede gezamenlijke actie, deze keer in het centrum van de macht. Uitgerekend op Arkon, het centrum van het goddelijke imperium, lijdt de jonge superintelligentie ZIELENBRON een nederlaag, die het vooral goed in de propaganda doet. Wanneer de Arkoniden en de Terranen samenwerken, kunnen ze zelfs ZIELENBRON om de tuin leiden en te slim af zijn.

Dat is nog niet alles. Vrienden uit Plantagoo komen naar de Melkweg om de bondgenoten in de coalitie Thoregon te helpen.


Oorspronkelijke titel: Neun Tage des Zitterns

Auteur: Hans Kneifel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: op de gewijde plaats van de Dryhanen – oude vijanden werken samen op Arkon.


Locatie en tijdsruimte: Arkon-stelsel – maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kelterom Champac - Een wijnhandelaar van Zalit wordt tegen Zielenbron actief. Bostich I - De voormalige imperator maakt deel uit van een gewaagde alliantie. Aurianne da Ithaba - De toegewijde dienares van Dryhanen vormt de kern van een plan. Pergader Lav - De USO-specialist beziet de operatie nogal kritisch. Durren ter Uchat - De USO-specialiste kent hem sinds de operatie Sternvogel op Arkon.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende