< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2073 • 1109    WERELD VAN DE KRALASENEN


Het verschrikkelijke dat men al enige tijd heeft gevreesd wordt 24 januari 1304 NGT werkelijkheid: met een vloot van 380.000 ruimteschepen, de grootste vloot die sinds duizenden jaren slag heeft geleverd in de Melkweg, vallen de Arkoniden het Sol-stelsel aan. Ze staan onder invloed van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON die sinds enige tijd zijn macht in de Melkweg uitbreidt.

De Posbi's, de trouwe bondgenoten van de mensheid op wier hulp Perry Rhodan had gerekend, ontpoppen zich als verraders. Als de robots met hun fragmentschepen, waarmee ze de gekoloniseerde planeten eigenlijk hadden moeten beschermen, op de ruimteschepen van de Terranen beginnen te schieten, wordt duidelijk dat ZIELENBRON ook in de Honderdzonnenwereld actief is geworden.

Uiteindelijk kan Perry Rhodan niets anders doen dan bevel geven te vluchten. De Terraanse vloot trekt zich met aanzienlijke verliezen terug uit het Sol-stelsel en de planeet van de mensen wordt veroverd door de Arkoniden.

Rhodan ontwikkelt impopulaire plannen: hij gaat samenwerken met ex-imperator Bostich I. Hoewel dit een zinvolle aanpak lijkt vindt Rhodan's 'pact met de duivel' weinig instemming bij de ruimtevaarders.

Rhodan en Bostich worden het eens over een nieuw doel - het gaat om de wereld van de Kralasenen ...


In de strijd voor de vrijheid in de Melkweg kunnen de Kralasenen belangrijke bondgenoten zijn, uitgerekend de bloedhonden van de imperator die de laatste jaren de gevaarlijkste vijanden van de Terranen waren geweest. Perry Rhodan moest een pact sluiten met de vroegere vijand om met succes te kunnen vechten tegen de gemeenschappelijke vijand van alle volkeren in de Melkweg.

De vroegere vijanden beginnen aan een tweede gezamenlijke actie, deze keer in het centrum van de macht.


Oorspronkelijke titel: Welt der Kralasenen

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: het pact tegen ZIELENBRON – Rhodan gaat in het offensief.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg, Trumschvaar – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: De bezorgde Kucurrt – Het verdriet om de dood van zijn heerser zet de Drahaan bijna aan tot verraad. Perry Rhodan – In de strijd tegen ZIELENBRON moet de Terraan samenwerken met zijn voormalige vijanden. Bostich I – Tijdens alle problemen ontwikkelt de voormalige imperator zich tot een belangrijke bondgenoot. Reginald Bull – Rhodan's oudste vriend waarschuwt voor teveel vertrouwen. Mooruut – Het meest zeldzame wezen op de planeet Trumschvaar.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende