< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2072 • 1108    HET PACT MET DE DUIVEL


Op 24 januari 1304 nieuwe galactische tijd werd het afschuwelijke de waarheid: met een strijdvaardige vloot van ongeveer 380.000 ruimteschepen, de wellicht grootste die sinds duizenden jaren ten strijde is getrokken in de Melkweg, vallen de Arkoniden het Sol-stelsel aan. Ze staan onder de invloed van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON, die sinds enige tijd in de Melkweg zijn macht uitbreidt.

De Posbi's, de trouwe bondgenoten van de mensheid, op wier hulp Perry Rhodan zich heeft verlaten, ontpoppen zich als verraders. Als de robots met hun fragmentschepen, die de bevolkte planeten eigenlijk moesten beschermen, op de ruimteschepen van de Terranen beginnen te schieten, wordt het de verantwoordelijken duidelijk dat ZIELENBRON ook hier actief is geworden.

Ten slotte rest er Perry Rhodan niets anders dan de aftocht af te kondigen. De thuisvloot van Sol trekt zich onder aanzienlijke verliezen uit het Sol-stelsel terug, waarna de thuiswereld van de mensheid door de Arkoniden wordt veroverd.

Nu moeten de Terranen het volkomen anders aanpakken. Perry Rhodan ontwikkelt impopulaire maatregelen - één daarvan is het pact met de duivel ...


De stalen residentie orchidee en de 29.000 overgebleven ruimteschepen trekken zich terug in een verzetspositie vanuit het stelsel Kalup's Poort. Rhodan gaat samenwerken met ex-imperator Bostich I. Hoewel dit een zinvolle aanpak lijkt vindt Rhodans 'pact met de duivel' weinig instemming bij de ruimtevaarders.

De eerste tegenaanval van de Terranen lukt, de troonvloot Ark'Imperion en de valse imperator bevinden zich in Terraanse handen! De smet van de nederlaag in het Sol-stelsel is daarmee echter nog lang niet weggewerkt. Wil Perry Rhodan de volken van de galaxie weer hun vrijheid teruggeven, dan moet hij ZIELENBRON voortaan agressief benaderen. De eerstvolgende stap betreft het eigenlijke machtsgebied van de Arkoniden.


Oorspronkelijke titel: Der Pakt mit dem Teufel

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: een ex-imperator als sleutelfiguur – Rhodan moet een besluit nemen.


Locatie en tijdsruimte: Gamma-Cenix, Kalup's Poort-stelsel, Thantur-Lok – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan moet actief tegen Zielenbron optreden. Bostich I – Als onvrijwillige gast verblijft de voormalige imperator bij de Terranen. Bré Tsinga – De kosmopsychologe krijgt een nieuwe opdracht. Reginald Bull – De cellenactiveerderdrager kan niet elk besluit van zijn vriend Perry nakomen. Zheobitt – De Ara heeft zijn eigene plannen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende