< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2071 • 1107    DE ZEVENDE RIDDER


De odyssee van de SOL lijkt nog lang niet te zijn afgelopen: niet al te lang geleden heroverde Perry Rhodan het oeroude halterruimteschip en stelde het opnieuw in dienst van de mensheid. De SOL nam deel aan de oorlogen tegen de dienaren van de materie, hij vloog naar de PULS van DaGlausch en ondernam een reis, die hem door ruimte en tijd voerde.

Onder het commando van de Arkonide Atlan maakten de mensen aan boord van het acht kilometer lange ruimteschip ongelooflijke gebeurtenissen mee: door een tijdkloof van 18 miljoen jaar van de mensen van de Melkweg gescheiden, waren de bemanningsleden getuige van het ontstaan van superintelligentie HET alsmede de ondergang van de galactische kroon in de strijd tegen de moordzuchtige Mondanen.

En toen alle belangrijke opdrachten waren uitgevoerd, begon men aan de terugreis: door de mysterieuze NACHT in de galaxie Segafrendo moest de reis naar DaGausch en naar de tegenwoordige tijd plaatsvinden.

Maar iets leek er mis te gaan. De SOL kwam namelijk terecht in een vreemde galaxie, in het Land Dommrath. Daar ontmoet Atlan de heersers van de galaxie - en verneemt de geschiedenis van de ridders van Dommrath. En hij leert een interessant wezen kennen: de zevende ridder ...


Er zijn weer zeven ridders van Dommrath, Atlan werd getuige van een indrukwekkende ceremonie. Ruben Caldrogyn leider van de astronautische revolutie heeft de ridderwijding ondergaan. En twee jonge mutanten, Trim Marath en Startac Schroeder, hebben een voorlopig nieuw vaderland gevonden in het ruimteschip SOL dat in opdracht van de ridders van Dommrath op zoek gaat naar de verdwenen ridder Mohodeh Kascha...

Na de gebeurtenissen in het Land Dommrath gaat het verhaal nu een andere kant uit - terug naar de vaderlandse Melkweg, waarin de gebeurtenissen zich verder toespitsen. Na de verovering van het Sol-stelsel door de Arkoniden moet Perry Rhodan nog actiever worden dan tevoren ...


Oorspronkelijke titel: Der siebte Ritter

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): installatieschip uit het Land Dommrath door Andreas Weiß.

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: samenkomst in de sterrenkamer – Atlan wordt getuige van een groots moment.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0001 – februari/maart 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan – De Arkonide wordt opnieuw geconfronteerd met nieuwe kennis. Ruben Caldrogyn – De Sambarkin stoot door tot het machtscentrum van de ridder van Dommrat. Sig-Zikander – De legient verzamelt zijn vloot in het Crozeiro-stelsel. Trim Marath en Startac Schroeder – De Terraanse mutanten zijn op de vlucht. Dao-Lin-H'ay – De Kartaanse vertrekt voor een zoekactie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende