Dommrath – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2070 • 1106    IN DE STERRENKAMER


Hoofdpersonen: Tayrobo, Atlan, Paumyr, Mohodeh Kascha, Haj.


De odyssee van de SOL schijnt nog lang niet ten einde te zijn: niet al te lang geleden heroverde Perry Rhodan het oude halterschip om het opnieuw in dienst van de mensheid te stellen. De SOL was bij de strijd tegen de Dienaren van de Materie, ze vloog de Puls van DaGlausch in en begon aan een reis, die zowel door de ruimte als de tijd ging.

Onder het bevel van de Arkonide Atlan werden de mensen aan boord van het acht kilometer lange ruimteschip getuige van ongelooflijke gebeurtenissen: gescheiden door een afgrond in de tijd van achttien miljoen jaar van de mensen in de Melkweg, maakten de bemanningsleden de geboorte van de superintelligentie HET mee, net zoals de ondergang van de Galactische Kroon tegen de oorlogszuchtige Mondanen.

Toen alle belangrijke opdrachten waren uitgevoerd, begon men aan de terugreis: door de mysterieuze NACHT in de galaxie Segafrendo moest men via DaGlausch terugkeren in het relatieve heden. Maar ergens scheen er iets fout te gaan. De SOL kwam namelijk terecht in een vreemde galaxie, in het Land Dommrath. Daar komt Atlan in aanraking met de beheersers van deze galaxie - en het komt tot een ontmoeting in de Sterrenkamer ...


Ondertussen weet Atlan meer over de geschiedenis van de Ridders van Dommrath, over hun pogingen, de vrede in hun galaxie veilig te stellen en zich afzijdig te houden van de conflicten van de hogere kosmische machten. De Arkonide voelt echter aan dat er zich in Dommrath dingen afspelen, die ook invloed op de Melkweg hebben - het concept van Thoregon is hier net zo goed bekend als het mysterie rondom de Ridders van de Diepte.


Oorspronkelijke titel: In der Sternenkammer

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn