< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2070 • 1106    IN DE STERRENKAMER


De odyssee van de SOL schijnt nog lang niet ten einde te zijn: niet al te lang geleden heroverde Perry Rhodan het oude halterschip om het opnieuw in dienst van de mensheid te stellen. De SOL was bij de strijd tegen de dienaren van de materie, ze vloog de PULS van DaGlausch in en begon aan een reis, die zowel door de ruimte als de tijd ging.

Onder het bevel van de Arkonide Atlan werden de mensen aan boord van het acht kilometer lange ruimteschip getuige van ongelooflijke gebeurtenissen: gescheiden door een afgrond in de tijd van achttien miljoen jaar van de mensen in de Melkweg, maakten de bemanningsleden de geboorte van de superintelligentie HET mee, net zoals de ondergang van de galactische kroon tegen de oorlogszuchtige Mondanen.

Toen alle belangrijke opdrachten waren uitgevoerd, begon men aan de terugreis: door de mysterieuze NACHT in de galaxie Segafrendo moest men via DaGlausch terugkeren in het relatieve heden. Maar ergens scheen er iets fout te gaan. De SOL kwam namelijk terecht in een vreemde galaxie, in het Land Dommrath. Daar komt Atlan in aanraking met de beheersers van deze galaxie - en het komt tot een ontmoeting in de sterrenkamer ...


Ondertussen weet Atlan meer over de geschiedenis van de ridders van Dommrath, over hun pogingen, de vrede in hun galaxie veilig te stellen en zich afzijdig te houden van de conflicten van de hogere kosmische machten. De Arkonide voelt echter aan dat er zich in Dommrath dingen afspelen, die ook invloed op de Melkweg hebben - het concept van Thoregon is hier net zo goed bekend als het mysterie rondom de ridders van de diepte.


Oorspronkelijke titel: In der Sternenkammer

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de laatste Kimbaner – zijn doel is vrede voor een galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Dommrath – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tayrobo – De ridder van Dommrath vertelt over de geschiedenis van zijn orde. Atlan – De expeditieleider van de SOL wordt getuige van een kroniek over miljoenen jaren. Paumyr – De reizende Inzaila arriveert in het Land Dommrath. Mohodeh Kascha – De laatste Kimbaner moet een beslissing nemen. Haj – De dubbelstangrobot fungeert als de wijze van de eenzame woontoren.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende