< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2069 • 1105    DE RIDDERS VAN DOMMRATH


Aan de odyssee van de SOL lijkt voorlopig geen einde te komen; nog niet al te lang geleden veroverde Perry Rhodan het oeroude halterschip terug en stelde het opnieuw in dienst van de mensheid. De SOL was aanwezig bij de gevechten van de dienaren van de materie, vloog in de PULS van DaGlausch en begon aan een reis door tijd en ruimte.

De mensen aan boord van het acht kilometer lange schip, waarvan de Arkonide Atlan de commandant was, werden getuigen van ongelooflijke gebeurtenissen: van de galaxers gescheiden door een tijdsafgrond van 18 miljoen jaar maakten de bemanningsleden het ontstaan van de superintelligentie HET mee en ook de ondergang van de galactische kroon in de strijd tegen de moorddadige Mondanen.

Toen alle belangrijke opdrachten waren uitgevoerd begon men aan de terugweg; door de mysterieuze NACHT in de galaxie Segafrendo zou de reis naar DaGlausch en het relatieve heden gaan. Maar er leek iets te zijn misgelopen. De SOL kwam namelijk uit in een onbekende galaxie, waar men de SOL echter al kende. En nu leert Atlan de geheime heersers over de galaxie kennen: de ridders van Dommrath ...


Stap voor stap hoort de Arkonide de voorgeschiedenis van de ridders van Dommrath. Juist Atlan, die als geen ander op de hoogte is van kosmische gebeurtenissen, kan beoordelen welke inzichten de vertelling van Tayrobo biedt. Het wormwezen heeft de Arkonide verdere onthullingen beloofd.


Oorspronkelijke titel: Die Ritter von Dommrath

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: het baken van de oorlog – en de les voor een toekomst van de galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Dommrath – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan – De Arkonide hoort details over de geschiedenis van de ridder van Dommrath. Tayrobo – Het wormachtige wezen informeert de expeditieleider van de SOL. Beck – De kroniekschrijver overziet miljoenen jaren. Zyn Kascha – De Kimbaner wil het overleven van zijn volk veilig stellen. Yie Kascha'de – De Dommrathse betreedt een vreemde asteroïde.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende