< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2068 • 1104    DE VALKUIL VAN DE SAMBARKINS


De odyssee van de SOL lijkt nog lang niet ten einde te zijn: nog niet zolang geleden heroverde Perry Rhodan het eeuwenoude halterruimteschip en stelde het opnieuw in dienst van de mensheid. De SOL was bij de strijd tegen de dienaren van de materie betrokken, ze vloog naar de PULS van DaGlausch en begon aan een reis, die haar door ruimte en tijd voerde.

Onder het bevel van de Arkonide Atlan werden de mensen aan boord van het 8 kilometer lange ruimteschip getuige van ongelofelijke gebeurtenissen: door een tijdsafgrond van 18 miljoen jaar van de mensen van de Melkweg gescheiden, beleefden de bemanningsleden zowel het ontstaan van de superintelligentie HET, als de ondergang van de galactische kroon in de strijd tegen de moordlustige Mondanen.

Toen alle essentiële opdrachten waren uitgevoerd, begonnen ze aan de terugweg: door de mysterieuze NACHT in de galaxie Segafrendo moest de reis naar DaGlausch en naar het relatieve heden plaatsvinden.

Maar er schijnt opeen of andere manier iets te zijn misgegaan. De SOL komt namelijk terecht in de valkuil van de Sambarkins ...


De mensen aan boord van de SOL weten nog niet in welk gedeelte van het universum ze zijn aangekomen - dat de Sambarkins al op wezens uit de Melkweg zijn gestoten, daar hebben Atlan en zijn begeleiders nog niet het geringste vermoeden van.


Oorspronkelijke titel: Die Falle der Sambarkin

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: gevangen in de corona van Mattane – na een vliegreis door ruimte en tijd.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 1571 – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Faer Rinkadon – De Sambarkin-commandante wordt geconfronteerd met een moord en vreemde bezoekers. Fee Kellind – De commandante van de SOL neemt het halterruimteschip over na een vliegreis door ruimte en tijd. Mondra Diamond – De voormalige agente wil doorzetten ondanks de merkwaardige opinievorming. Don Kerk'radian – De Terraan verkent met een commandoactie het vreemde ruimtestation. Liums Narhta – De veiligheidschef van het Childiree-station vindt belangrijke aanwijzingen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende