< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2067 • 1103    AANVALSDOEL TERRA


Sinds de mensheid voor de eerste keer doordringt in het heelal, wordt ze steeds opnieuw geconfronteerd met onbekende machten waarvan er veel sterker, ouder en ervarener zijn dan de mensheid zelf. Het eerste buitenaardse volk dat de mensen ontmoetten waren de Arkoniden en voor Perry Rhodan is het bijzonder pijnlijk dat zijn vroegere vrienden nu als vijanden tegenover hem staan. In het begin van het jaar 1304 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling, heeft de situatie zich nog meer toegespitst. In de Melkweg is een nieuwe macht ontstaan, en dat in het centrum van het Arkoonse imperium: de jonge superintelligentie ZIELENBRON, die zijn macht in de Melkweg blijkbaar wil uitbreiden.

Als Perry Rhodan niet wil dat de invloed van ZIELENBRON te sterk wordt voor de Terranen, moet hij reageren. Samen met een groep agenten lukt het hem in een riskante commandoactie de machtigste man aan de kant van de vijand gevangen te nemen: imperator Bostich I.

Het ligt voor de hand dat de Arkoniden zo snel mogelijk op deze actie zullen reageren. Voor dat doel wordt onmiddellijk een nieuwe imperator aangesteld. Dit is weliswaar slechts een robot, maar dat wordt geheimgehouden. De nieuwe imperator concentreert zich prompt op aanvalsdoel Terra ...


Op 24 januari 1304 nieuwe galactische tijd werd het afschuwelijke de waarheid: met een strijdvaardige vloot van ongeveer 380.000 ruimteschepen, de wellicht grootste die sinds duizenden jaren ten strijde is getrokken in de Melkweg, vallen de Arkoniden het Sol-stelsel aan. Ze staan onder de invloed van de negatieve superintelligentie ZIELENBRON, die sinds enige tijd in de Melkweg zijn macht uitbreidt.

De Posbi's, de trouwe bondgenoten van de mensheid, op wier hulp Perry Rhodan zich heeft verlaten, ontpoppen zich als verraders. Als de robots met hun fragmentschepen, die de bevolkte planeten eigenlijk moesten beschermen, op de ruimteschepen van de Terranen beginnen te schieten, wordt het de verantwoordelijken duidelijk dat ZIELENBRON ook hier actief is geworden.

Ten slotte rest er Perry Rhodan niets anders dan de aftocht af te kondigen. De thuisvloot van Sol trekt zich onder aanzienlijke verliezen uit het Sol-stelsel terug. Terra wordt door de Arkoonse strijdmacht bezet en ook wordt nu duidelijk dat de jonge superintelligentie zijn macht steeds verder wil uitbreiden. Welke rol de zwaar aangeslagen mensheid daarbij zal spelen, zal moeten blijken ...


Oorspronkelijke titel: Angriffsziel Terra

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): LEIF ERIKSSON - S.N.C. 1-08-11 door Gregor Paulmann und Christoph Anczykowski

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: tussen hoop en vrees – de grote slag om het Sol-stelsel dreigt.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, Orion-Delta-stelsel – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan ziet dat zijn thuis door een Arkoonse vloot wordt bedreigd. Reginald Bull – In de solaire residentie komt de verdedigingsminister in opstand tegen zijn lot. Bostich I – De voormalige heerser van het goddelijke imperium stelt ongelooflijke eisen. Kraschyn – De mascant leidt de grootste ruimtevloot sinds duizenden jaren in de beslissende slag.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende