Arkon-stelsel, Urankan-stelsel – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2066 • 1102    DE TROONOPVOLGER


Hoofdpersonen: Sargor da Progeron, Marchany da Camqoa, Yinkall, Mercarit, Oltra Rimeiyke.


Sinds de mensheid voor de eerste keer in de ruimte haar vleugels uitsloeg, is men telkens weer met vreemde machten geconfronteerd. Velen van hen sterker, ouder en met veel meer ervaring dan de mensheid zelf. De eerste van die buitenaardse volkeren waren de Arkoniden. Het is voor Perry Rhodan het bi] zonder pijnlijk dat deze voormalige vrienden zich nu als verbitterende vijanden gedragen. In het begin van het jaar 1304 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling, is de situatie ernstiger dan ooit. In de Melkweg is een nieuwe macht ontstaan, uitgerekend in het centrum van het Arkoonse imperium. Het is de jonge superintelligentie ZIELENBRON, die zijn macht in de Melkweg wil uitbreiden.

Als Perry Rhodan niet wil dat de Terranen onder de invloed van ZIELENBRON komen te staan, dan moet hij reageren. Met een commandoactie lukt het hem om samen met een groep agenten, de belangrijkste man van het kamp van de tegenstander gevangen te nemen: Imperator Bostich I.

Het is logisch dat de Arkoniden zo snel mogelijk op deze actie zullen reageren. Een uitstekend functionerende geheime dienst kan hier wonderen bewerkstelligen. En tot die wonderen behoort juist ook de Troonopvolger ...


De Arkoniden verzinnen een intrige en zetten een Terraanse moordaanslag van Imperator Bostich I in scène en brengen een nieuwe troonopvolger, zijn onwettige zoon Bostich II, aan de macht. De nieuwe Imperator en dus de machtigste man van het Kristalimperium blijkt echter een robot te zijn, maar dat wordt geheimgehouden.


De bom is gebarsten: Arkon verklaart Terra de oorlog. Het tot nu toe ondenkbare schijnt waar te worden - na vele duizenden jaren van vriendschap en een vreedzame co-existentie ontstaat er tussen de beide sterrenrijken een oorlogstoestand.


Oorspronkelijke titel: Der Thronfolger

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn