Honderdzonnenwereld – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2065 • 1101    MISSIE HONDERDZONNENWERELD


Hoofdpersonen: Bré Tsinga, Bruno, Daniela May, Hamish O'Brian, Kallo Mox.


Sinds de mensheid voor het eerst tot het heelal doordrong, werd ze steeds opnieuw geconfronteerd met vreemde machten, vele malen sterker, ouder en ervarener dan de mensheid zelf. De eerste van die machten waren de Arkoniden - en voor Perry Rhodan is het bijzonder pijnlijk, de voormalige vrienden nu als bittere vijanden te moeten beschouwen.

In het begin van het jaar 1304 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat op hetzelfde neerkomt als het jaar 4890 oude tijd, heeft de situatie zich weer toegespitst. In de Melkweg is uitgerekend in het centrum van het Arkoonse Imperium een nieuwe macht ontstaan: de jonge superintelligentie ZIELENBRON, die kennelijk haar invloed over de galaxie wil uitbreiden.

Als Perry Rhodan wil voorkomen dat de Terranen in de greep van ZIELENBRON raken, moet hij reageren. In een commandoactie lukt het hem met een groep agenten de machtigste man van de tegenstanders gevangen te nemen: Imperator Bostich I. Tegelijkertijd weten de Terranen dat ze bondgenoten nodig hebben, als het werkelijk tot de gevreesde grote aanval van de Arkoniden komt. Tot die bondgenoten behoren de posbi's - en zo komt het tot de missie HONDERDZONNENWERELD ...


Het Centrale Plasma is gestart met omvangrijke verbouwingswerkzaamheden aan de centrale syntroniek die tot doel hebben het brein van syntronische naar hyperprotonische besturing om te zetten om de Posbi-beschaving corravir onaantastbaar te maken. De tachtig plasmakoepels zijn overtrokken met een reusachtig psIso-net om zich effectief aan een aanval van ZIELENBRON te onttrekken. Ook heeft het Centrale Plasma de Posbi's opdracht gegeven om veertigduizend tot biopositronisch omgebouwde fragmentruimteschepen in te zetten ter verdediging van het Sol-stelsel.


De ontwikkelingen op de Honderdzonnenwereld wijzen erop, dat de Arkoniden zich ook na de geslaagde commandoactie op Ertrus niet het heft uit handen laten nemen. Nog steeds zijn hun geheimedienstgroepen actief en de jonge superintelligentie ondersteunt deze activiteiten nog eens extra.


Oorspronkelijke titel: Mission Hundertsonnenwelt

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema