< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2064 • 1052    CRISISSITUATIE KARTHAGO


Sinds de mensheid zich opmaakte om voor de eerste keer in het heelal door te stoten, werd zij met vreemde machten geconfronteerd, vele van hen waren sterker, ouder en ervarener dan de mensheid zelf. De eerste van die machten waren de Arkoniden - en voor Perry Rhodan is het bijzonder pijnlijk, zijn toenmalige vrienden nu als verbitterde vijanden te leren kennen.

Aan het begin van het jaar 1304 nieuwe galactische tijd, dat met het jaar 4890 oude tijd overeenkomt, is de situatie inmiddels allang toegespitst. In de Melkweg is namelijk een nieuwe macht ontstaan en dit uitgerekend in het centrum van het Arkoonse imperium: ZIELENBRON, een jonge superintelligentie, die blijkbaar zijn invloed op de galaxie wil uitbreiden.

Als Perry niet wil, dat de Terranen onder de invloed van ZIELENBRON komen moet hij reageren. In een commandoactie lukt het hem om met een groep agenten, de belangrijkste man aan de kant van de tegenstander gevangen te nemen: imperator Bostich I.

Dat de Arkoniden en de superintelligentie ZIELENBRON dit niet zomaar zullen toelaten, is een ieder duidelijk. Daarom wacht men op de Aarde en op de talrijke planeten van de liga voor vrije Terranen op de crisissituatie Karthago ...


De door de superintelligentie ZIELENBRON gecontroleerde Arkoniden geven het niet op: zeer ondubbelzinnig plannen ze nu een directe aanval op de Aarde. Perry Rhodan moet zich op grote gevechten instellen. Behalve dat, lukt het de onsterfelijke Terraan om enkele van zijn weinige troeven uit te spelen. Daartoe behoort de gevangengenomen imperator Bostich I, die door een team van Ara artsen is bevrijd van de invloed van ZIELENBRON. Maar daartoe behoren ook de Haloeters, oude vrienden van de Terranen.


Oorspronkelijke titel: Krisenfall Karthago

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Harry Messerschmidt

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: opmars in het Sol-stelsel – Rhodan worstelt met Bostich's overleven.


Locatie en tijdsruimte: Kreit-stelsel, Sol-stelsel – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Zheobitt – De galactische medicus wil eindelijk zijn langverwachte doel nakomen. Perry Rhodan – De Terraanse resident krijgt een onaangename eis te horen. Monkey – De Oxtorner doet wezenlijke beloftes. Ychette Deroy – De Terraanse waakt over de ruimte rondom het Orion-Delta-stelsel. Pearl TenWafer – De Epsalese wordt met ongewoon nieuws geconfronteerd.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende