Land Dommrath, Cluster 1576 – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2063 • 1051    ZIKANDERS LICHAAM


Hoofdpersonen: Sig-Zikander, Dolmor Sing Me'Karolni, Startac Schroeder, Keifan Sogho Nirwai'Mangolem, Ruben Caldrogyn.


Waarom de teleporteur Startac Schroeder en de Morkherospeurder Trim Marath vanaf Terra in de verre galaxie, die door de bewoners het Land Dommrath wordt genoemd, terecht zijn gekomen, weten de twee jonge mutanten nog steeds niet. Sinds ze op 25 december 1303 Nieuwe Galactische tijdrekening uit Para-City, de stad van de monochroom-mutanten, zijn verdwenen hebben ze praktisch geen gelegenheid gehad zich om dit aspect van hun onwerkelijke reis te bekommeren.

De jonge Terranen worden betrokken bij de Astronautische Revolutie. Deze revolutie die door de Sambarkinse geleerde Ruben Caldrogyn op gang is gebracht, heeft als hoofddoel het weer invoeren van de ruimtevaart. Want ruimtevaart is in het Land Dommrath strikt verboden door de geheimzinnige Ridders van Dommrath die de bewoners als compensatie een uitgebreid overbrengernet schenken.

In het Land Dommrath schijnt niets erger te zijn dan het gebruikmaken van ruimtevaart. Verder is de galaxie een oord van vrede waar alle bewoners een veilig bestaan hebben. Maar er zijn uitzonderingen - en één daarvan overvalt Zikanders Lichaam ...


Trim Marath en Startac Schroeder hebben samen met hun vreemde begeleiders de planeet Annuze 1 bereikt. Daar bevindt zich de enige mogelijkheid om de terugweg naar de Melkweg te vinden. Maar de heersers over het legendarische Centrum hebben blijkbaar hun eigen problemen ...

Terwijl het viertal gevangen wordt genomen en voorgeleid wordt in de Ridderzaal van de Toren van Ann kondigen de Ridders van het Land Dommrath aan dat de 'crisissituatie Heliot' is ingetreden. Het Legioen dat uit 100.000 Ridderschepen bestaat  moet onmiddellijk in staat van alarm worden gebracht! Het Legion heeft drie taken. De eerste is er voor te zorgen dat het verbod op de ruimtevaart in het Land Dommrath wordt gerespecteerd. De tweede is dat na het uitbreken van een besmetting van de epidemie de nog levende slachtoffers worden gered. De derde en laatste taak van het Legioen is het Land Dommrath beschermen tegen overvallen van buitengalactische machten.


Intussen naderen de gebeurtenissen in de Melkweg een onvermijdelijk hoogtepunt ...


Oorspronkelijke titel: Zikanders Körper

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown