< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2063 • 1051    ZIKANDERS LICHAAM


Waarom de teleporteur Startac Schroeder en de Morkhero-speurder Trim Marath vanaf Terra in de verre galaxie, die door de bewoners het Land Dommrath wordt genoemd, terecht zijn gekomen, weten de twee jonge mutanten nog steeds niet. Sinds ze op 25 december 1303 nieuwe galactische tijdrekening uit Para-City, de stad van de monochroom-mutanten, zijn verdwenen hebben ze praktisch geen gelegenheid gehad zich om dit aspect van hun onwerkelijke reis te bekommeren.

De jonge Terranen worden betrokken bij de astronautische revolutie. Deze revolutie die door de Sambarkinse geleerde Ruben Caldrogyn op gang is gebracht, heeft als hoofddoel het weer invoeren van de ruimtevaart. Want ruimtevaart is in het Land Dommrath strikt verboden door de geheimzinnige ridders van Dommrath die de bewoners als compensatie een uitgebreid overbrengernet schenken.

In het Land Dommrath schijnt niets erger te zijn dan het gebruikmaken van ruimtevaart. Verder is de galaxie een oord van vrede waar alle bewoners een veilig bestaan hebben. Maar er zijn uitzonderingen - en één daarvan overvalt Zikander's lichaam ...


Trim Marath en Startac Schroeder hebben samen met hun vreemde begeleiders de planeet Annuze 1 bereikt. Daar bevindt zich de enige mogelijkheid om de terugweg naar de Melkweg te vinden. Maar de heersers over het legendarische centrum hebben blijkbaar hun eigen problemen ...

Terwijl het viertal gevangen wordt genomen en voorgeleid wordt in de ridderzaal van de toren van Ann kondigen de ridders van het Land Dommrath aan dat de 'crisissituatie Heliot' is ingetreden. Het legioen dat uit 100.000 ridderschepen bestaat  moet onmiddellijk in staat van alarm worden gebracht! Het legion heeft drie taken. De eerste is er voor te zorgen dat het verbod op de ruimtevaart in het Land Dommrath wordt gerespecteerd. De tweede is dat na het uitbreken van een besmetting van de epidemie de nog levende slachtoffers worden gered. De derde en laatste taak van het legioen is het Land Dommrath beschermen tegen overvallen van buitengalactische machten.

Intussen naderen de gebeurtenissen in de Melkweg een onvermijdelijk hoogtepunt ...


Oorspronkelijke titel: Zikanders Körper

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Ralph Voltz

Plantekening (Duits exclusief): bloesemschip van de galactische kroon door Lars Bublitz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: hij is een getekende – en de tijd heelt geen wonden.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 1576 – februari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Sig-Zikander – Een Omrabe ondergaat een verschrikkelijk lot. Dolmor Sing Me'Karolni – Een druïde probeert ernstig leed te verhinderen. Startac Schroeder – De teleporteur moet zijn krachten steeds meer aanspreken. Keifan Sogho Nirwai'Mangolem – De druïde helpt de Terraanse mutanten. Ruben Caldrogyn – De aanvoerder van de astronautische revolutie in het centrum van de riddermacht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende