Land Dommrath, Cluster 0178, Cluster 0135, Cluster 0059, Cluster 1576 – januari/februari 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2062 • 1050    PORTAALINSTALLATEURS


Hoofdpersonen: Startac Schroeder, Ruben Caldrogyn, Trim Marath, Keifan.


Door het noodlot kwamen twee jonge mutanten van de Aarde in een vreemde omgeving terecht: de teleporteur Startac Schroeder en Morkhero-speurder Trim Marath verdwenen op 25 december 1303 Nieuwe Galactische Tijd uit Para-City, de stad van de monochroommutanten.

Ze materialiseerden op de planeet Chirittu, een planeet waar men kennelijk nog nooit iets over de Aarde of de Melkweg heeft gehoord. Bovendien is Chirittu primair een planeet, waar om wordt gevochten.

Trim en Startac worden getuige van meedogenloze gevechten, waar op het eerste gezicht alleen robots voor worden ingezet en industriecomplexen worden vernietigd. De ene kant van dit conflict wordt als "het legioen" aangeduid, aan de andere kant staan de aanhangers van de astronautische revolutie. Beide mutanten maken kennis met een eigenaardig wezen, dat hen helpt weg te komen van de planeet, waar zo verbitterd om wordt gevochten. Dit wezen is Keifan, een druïde van de planeet Couxhal. Samen gaat ze op reis door de verschillende portalen van het Land Dommrath en bereiken zelfs de planeet Yezzikan Rimba, het centrum van de astronautische revolutie.

Nadat het Trim gelukt is zijn mutantengave te ontwikkelen en de centrumplaneet van de Astronautische Revolutie te redden, begint een kleine groep aan een nieuwe reis. Ze komen in contact met de Portaalinstallateurs ...


Na een noodlanding op een naamloze planeet maken ze het best bewaarde geheim mee van het Land Dommrath: de bouw van een sectorportaal met behulp van Riddertechniek.

Ruben, Keifan, Trim en Startac teleporteren ongemerkt aan boord van een legioen stekelruimteschip van de portaalingenieurs en beginnen met een reis naar het centrum.

Opnieuw zijn Trim Marath en Startac Schroeder meer te weten gekomen over de situatie in het Land Dommrath - en de beide jonge mutanten komen daarbij in gebieden die tot voor kort voor alle andere wezens verboden terrein waren. De volgende contacten zullen niet lang op zich laten wachten. Het is echter de vraag, of dat goed of fout zal aflopen ...


Oorspronkelijke titel: Portal-Installateure

Auteur: Rainer Castor

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn