Land Dommrath, Cluster 0178 – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2060 • 1048    GEBOORTE VAN EEN HELD


Hoofdpersonen: Trim Marath, Cherckhhaal, Rembatta-O-E, Pali Hutebau, Karr Barkuli.


Een ongewoon lot verplaatste twee jonge mutanten van de Aarde naar een vreemde omgeving: de teleporteur Startac Schroeder en de zogenaamde Morkhero-speurder Trim Marath verdwenen op 25 december 1303 Nieuwe Galactische Tijd uit Para-city, de stad van de Monochroom-mutanten.

Ze materialiseerden op de planeet Chirittu, een wereld, waar men blijkbaar nog nooit van de Aarde, de Melkweg of andere bekende begrippen had gehoord. Maar Chirittu is vooral een wereld, waarom gevochten wordt.

Trim en Startac worden getuige van meedogenloze veldslagen, waarbij er echter alleen maar robots worden ingezet en industriële installaties worden vernietigd. De ene zijde in dit conflict wordt met 'het legioen' betiteld, bij de andere gaat het om de leden van de Astronautische Revolutie.

In elk geval maken de twee kennis met een bijzonder wezen, dat hen bij de vlucht van de in strijd verwikkelde planeet helpt. Dit wezen is Keifan, een druïde van de planeet Couxhal. Samen gaan ze op reis door de verschillende overbrengersportalen van het land Dommrath. Ze bereiken de planeet Yezzikan-Rimba, het centrum van de Astronautische Revolutie. Daar komt het tot de geboorte van een held ...


Trim Marath ontdekte - zeer tegen zijn zin - zijn ware gave en steeg op een beslissend moment in zijn leven boven zichzelf uit. Hij projecteerde in een duel op leven dood een zwarte krijger: zijn schaduwgestalte dat op vloeibaar metaal lijkt en een enorme mentale straling van doodsdreiging en agressie uitstraalt.

Zijn vriend Startac Schroeder staat nog voor een echte test, want hij is net als eerder spoorloos verdwenen na een teleportatie in de ondergrondse ruimtes van een overbrengersportaal ...


In dit boekje heeft de uitgever een fout gemaakt. Op pagina 65, de inhoudsopgave van deel 2060, staat onderin bij "Oorspronkelijke titel: etc., etc." de verkeerde auteur vermeld.

Volgens Duitse bronnen moet dat zijn: Auteur: Susan Schwartz.


Oorspronkelijke titel: Gebuhrt eines Helden

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Jong