< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2060 • 1048    GEBOORTE VAN EEN HELD


Een ongewoon lot verplaatste twee jonge mutanten van de Aarde naar een vreemde omgeving: de teleporteur Startac Schroeder en de zogenaamde Morkhero-speurder Trim Marath verdwenen op 25 december 1303 nieuwe galactische tijd uit Para-City, de stad van de monochroom-mutanten.

Ze materialiseerden op de planeet Chirittu, een wereld, waar men blijkbaar nog nooit van de Aarde, de Melkweg of andere bekende begrippen had gehoord. Maar Chirittu is vooral een wereld, waarom gevochten wordt.

Trim en Startac worden getuige van meedogenloze veldslagen, waarbij er echter alleen maar robots worden ingezet en industriële installaties worden vernietigd. De ene zijde in dit conflict wordt met 'het legioen' betiteld, bij de andere gaat het om de leden van de astronautische revolutie.

In elk geval maken de twee kennis met een bijzonder wezen, dat hen bij de vlucht van de in strijd verwikkelde planeet helpt. Dit wezen is Keifan, een druïde van de planeet Couxhal. Samen gaan ze op reis door de verschillende overbrengersportalen van het Land Dommrath. Ze bereiken de planeet Yezzikan-Rimba, het centrum van de astronautische revolutie. Daar komt het tot de geboorte van een held ...


Trim Marath ontdekte - zeer tegen zijn zin - zijn ware gave en steeg op een beslissend moment in zijn leven boven zichzelf uit. Hij projecteerde in een duel op leven dood een zwarte krijger: zijn schaduwgestalte dat op vloeibaar metaal lijkt en een enorme mentale straling van doodsdreiging en agressie uitstraalt.

Zijn vriend Startac Schroeder staat nog voor een echte test, want hij is net als eerder spoorloos verdwenen na een teleportatie in de ondergrondse ruimtes van een overbrengersportaal ...


In dit boekje heeft de uitgever een fout gemaakt. Op pagina 65, de inhoudsopgave van deel 2060, staat onderin bij 'Oorspronkelijke titel: etc., etc.' de verkeerde auteur vermeld.

Volgens Duitse bronnen moet dat zijn: Auteur: Susan Schwartz.


Oorspronkelijke titel: Gebuhrt eines Helden

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: monochroom-mutanten in nood – het duel op de gijzelplaneet.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0178 – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Trim Marath – De jonge monochroom-mutant voelt zich alleen op de 'gijzelplaneet'. Cherckhhaal – De Ratiniih is Rembatta's adjudant. Rembatta-O-E – De aanvoerder van de kolonisten uit het buitenland 'nodigt uit' tot speciale onderhandelingen. Pali Hutebau – De plaatsvervanger van de revolutieleider staat voor een grote beproeving. Karr Barkuli – De hoogleraar van de Kerr-Winnuck-academie begint met een opleiding.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende