Land Dommrath, Cluster 0178 – december 1303 tot januari 1304 NGT (4890 tot 4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2059 • 1047    DE ASTRONAUTISCHE REVOLUTIE


Hoofdpersonen: Ruben Caldrogyn, Vismar Elonkun, Ydene Caldrogyn, Trim Marath, Startac Schroeder.


Door een vreemde speling van het lot zijn twee jonge mutanten van de aarde terechtgekomen in een onbekende omgeving: de teleporteur Startac Schroeder en de Morkhero-speurder Trim Marath, zijn 25 december 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening, uit Para-City, de stad van de monochroom-mutanten, verdwenen.

Ze materialiseerden op de planeet Chirittu, een wereld waar men blijkbaar nog nooit heeft gehoord van Terra, de Melkweg en andere bekende namen. Maar vooral is Chirittu een planeet waar om gevochten wordt.

Trim en Startac worden getuigen van meedogenloze gevechten tussen robots waarbij industriecomplexen worden verwoest. De ene partij in dit conflict wordt het 'Legioen' genoemd, de andere wordt gevormd door leden van de Astronautische Revolutie.

De twee mutanten maken kennis met een vreemd wezen dat hen helpt te vluchten van de planeet waarom zo heftig wordt gevochten. Dit wezen is Keifan, een Druïde van de planeet Couxhal. Samen reizen ze door de verschillende portalen en langzaam krijgen ze informatie over de achtergronden van de Astronautische Revolutie ...


De reis van de beide monochroom-mutanten gaat verder; ze krijgen steeds meer informatie over de planeten van het Land Dommrath. Enerzijds lijkt het een reuzenkooi te zijn voor de bewoners, anderzijds is het bijna een paradijs met een vreedzame basiscultuur. Toch willen de twee mutanten terug naar huis ...


Oorspronkelijke titel: Die Astronautische Revolution

Auteur: Leo Lukas

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown