Land Dommrath, Cluster 0113, Cluster 0178 – december 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2058 • 1046    IN HET LAND DOMMRATH


Hoofdpersonen: Trim Marath, Startac Schroeder, Keifan Sogho Nirwai'Mangolem, Harim Katinkarut.


Door het noodlot kwamen twee jonge mutanten van de Aarde in een vreemde omgeving terecht: de teleporteur Startac Schroeder en de Morkhero-speurder Trim Marath verdwenen op 25 december 1303 Nieuwe Galactische Tijd uit Para-City, de stad van de monochroommutanten.

Ze materialiseerden op de planeet Chirittu, een planeet waar men kennelijk nog nooit iets over de Aarde, de Melkweg of andere bekende begrippen heeft gehoord. Bovendien is Chirittu primair een planeet waar om wordt gevochten.

Trim en Startac worden getuige van meedogenloze gevechten, waarbij op het eerste gezicht alleen industriecomplexen worden vernietigd en robots voor worden ingezet. De ene kant van dit conflict wordt als "het legioen" aangeduid, aan de andere kant staan de Caranezen, die aan de astronautische revolutie deelnemen.

Beide mutanten maken kennis met een eigenaardig wezen dat hen helpt weg te komen van de planeet, waar zo verbitterd om wordt gevochten. Dit wezen is Keifan, een druïde van de planeet Couxhal. Samen gaan ze op reis door de verschillende portalen in het LAND DOMMRATH ...


Ondertussen weten de beide monochroom-mutanten meer over het land Dommrath, hebben enige informatie vergaard over het reizen via het systeem van de overbrengersportalen en bereiken nu, samen met Keifan, het centrum van de astronautische revolutie. Trim Marath kwam bovendien meer te weten over zijn tot nu toe onbekende gave als mutant. Hoe de beide mutanten echter hun terugkeer naar de Melkweg moeten bewerkstelligen, is net als voorheen nog niet duidelijk. Dat zal ongetwijfeld niet gemakkelijk zijn ...


Leo Lukas, onze nieuwe gastauteur, vertelt ons meer over het lot van Trim Marath en Startac Schroeder, in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks.


Oorspronkelijke titel: Im Land Dommrath

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn