< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2057 • 1045    KEIFAN, DE DRUÏDE


Door een vreemde speling van het lot kwamen twee jonge mutanten van de Aarde in een vreemde omgeving terecht: de teleporteur Startac Schroeder en de Morkhero-speurder Trim Marath verdwenen op 25 december 1303 nieuwe galactische tijdrekening uit Para-City, de stad van de monochroommutanten.

Ze materialiseerden op de planeet Chirittu. Een planeet waarop men nog nooit van de Aarde, de Melkweg of andere bekende begrippen had gehoord. Maar bovenal is Chirittu een planeet, die kennelijk juist omstreden is. Trim en Startac worden getuige van genadeloze veldslagen, waarbij echter alleen robots lijken te worden ingezet en slechts industriële installaties worden verwoest. De ene partij in het conflict wordt aangeduid als 'het legioen', bij de andere gaat het om Caranezen. De planeet en bewoners ervan nemen deel aan een revolutie, waar de Terraanse mutanten nog niets van begrijpen. In elk geval maken de twee kennis met een merkwaardig wezen, dat hen helpt de omstreden planeet te ontvluchten. Dit wezen is Keifan, de druïde ...


Nadat Keifan, een druïde met een geneeskrachtige gave van de planeet Couxhal, de beide monochroommutanten zijn leven- en lijdensverhaal heeft verteld, weten de twee nu veel meer over de galaxie, waarin ze zich bevinden. Het Land Dommrath wordt onmiskenbaar verscheurd door interne conflicten, die allang uit de hand zijn gelopen.

Trim Marath en Startac Schroeder, die geen belang bij deze conflicten hebben, willen alleen maar terug naar hun vaderland. Maar daarvoor moeten ze eerst in het bezit zien te komen van een lange-afstand ruimteschip. Er blijft ze niets anders over, dan zich intensief met hun nieuwe omgeving bezig te houden ...


Oorspronkelijke titel: Keifan, der Druide

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: op trektocht in het Land Dommrath – twee Terranen vernemen een levensverhaal.


Locatie en tijdsruimte: Land Dommrath, Cluster 0113 – december 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Trim Marath – De mutant van de planeet Yorname bevindt zich in een vreemde galaxie. Startac Schroeder – De teleporteur verneemt de geschiedenis over een druïde. Keifan Sogho Nirwai'Mangolem – De druïde uit Couxhal vertelt van zijn afwisselende leven. Hermigo – Het ondeugende dier bijt graag in vingers en handen. Sangelie Miro Nirwai'Siman – De jonge druïdesse wordt getuige van ongelooflijke gebeurtenissen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende