Land Dommrath, Cluster 0113 – december 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2056 • 1044    INVASIE VAN HET LEGIOEN


Hoofdpersonen: Trim Marath, Startac Schroeder, Waider, Keifan Sogho Nirwai'Mangolem.


Tegen het eind van het jaar 1303 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling, staat de bevolking van de Melkweg voor een zeer beslissende fase in haar geschiedenis. Sinds enkele dagen is er een nieuwe superintelligentie in de Melkweg. Ze noemt zichzelf ZIELENBRON - en ze ontstond uit het bewustzijn van 34.000 Terraanse monochroommutanten en de met het Pak van de Spoken uitgeruste Wrehemo Zielenbron.

ZIELENBRON heeft zich genesteld in het centrum van het Kristalimperium en zal van daaruit proberen, om de Melkweg onder zijn controle te brengen. Daar moeten de leidinggevende personen op Terra van uitgaan en daarom hebben Perry Rhodan en zijn medestrijders de eerste tegenacties opgestart. Onder andere op de extreme planeet Ertrus...

Twee jonge mensen kunnen van al deze gebeurtenissen nog helemaal niets weten. Het gaat om Trim Marath en Startac Schroeder, twee monochroom-mutanten. Tijdens de turbulente gebeurtenissen in Para-City verdween het duo op op 25 december 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening naar een onbekend doel. Schroeder en Marath komen op een onbekende vreemde planeet terecht - en ze worden getuige van de invasie van Het Legion ...


Nog steeds weten Startac Schroeder en Trim Marath niet waar ze zich eigenlijk bevinden. Het kan echter slechtst een kwestie van tijd zijn, voordat ze meer over hun omgeving te weten komen.

Ze materialiseerden op de planeet Chirittu. Een planeet waarop men nog nooit van de Aarde, de Melkweg of andere bekende begrippen had gehoord. Maar bovenal is Chirittu een planeet, die kennelijk juist omstreden is. Trim en Startac worden getuige van genadeloze veldslagen, waarbij echter alleen robots lijken te worden ingezet en slechts industriële installaties worden verwoest. De ene partij in het conflict wordt aangeduid als 'het Legioen', bij de andere gaat het om Caranezen. De planeet en bewoners ervan nemen deel aan een revolutie, waar de Terraanse mutanten nog niets van begrijpen. In elk geval maken de twee kennis met een merkwaardig wezen, dat hen helpt de omstreden planeet te ontvluchten.


Oorspronkelijke titel: Invasion der Legion

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn