< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2054 • 1042    DE GROTTEN VAN ERTRUS


Aan het begin van het jaar 1304 NGT - wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling - was de situatie in de Melkweg beslissend veranderd - zonder dat de 'gewone mens' er tot dusver iets van had meegekregen. De actuele situatie is het resultaat van een ontwikkeling die eigenlijk begon toen de liga van vrije Terranen zich bij de Thoregon coalitie had aangesloten, een verbond van vredelievende volken uit zes galaxies.

In het kristalimperium van de Arkoniden, onder leiding van de machtswellustige imperator Bostich I, is er namelijk in de laatste dagen van het jaar 1303 NGT iets veranderd: onder de benaming goddelijk imperium probeert het nu zijn macht over de Melkweg uit te breiden. Het valt te verwachten dat Arkon spoedig haar hand naar de Aarde zal uitstrekken.

Perry Rhodan probeert al sinds lang een omvangrijke galactische oorlog te vermijden. Maar nu ziet hij zich tegenover een veel grotere bedreiging dan tot dusver geplaatst. Uit het bewustzijn van 34.000 Terraanse monochroom-mutanten en de met het pak van de fantoom uitgeruste Wrehemo Zielenbron ontstaat er op Arkon een nieuw wezen: de superintelligentie ZIELENBRON.

Rhodan was getuige van dat ontstaan en het lukte hem, uit het Arkon-stelsel te vluchten. Vervolgens begint de Terraan met tegenacties. Een doel daarbij is het Kreit-stelsel – daar start Rhodan met een verzetsgroep in de grotten van ERTRUS ...


De Terranen en Siganezen onder Rhodans bevel zijn blijkbaar bij hun doel aangekomen: in het centrum van de Arkoonse macht op Ertrus. Maar de meeste deelnemers aan de vermetele expeditie weten nog niet precies hoe het in de vernietigde hoofdstad Baretus verder zal gaan.


Oorspronkelijke titel: Die Höhlen von Ertrus

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: ondergronds onderweg – nieuwe verrassingen van de zwaartekracht-wereld.


Locatie en tijdsruimte: Kreit-stelsel – januari 1304 NGT (4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraanse resident leidt de riskante zelfstandigheid onderneming. Monkey – De chef van de nieuwe USO bewijst opnieuw een levensredder te zijn. Kim Tasmaene – De Ertruse president wil de vrijheid voor zijn vaderland bevechten. Inch Ishery – De geoloog maakt graag gebruik van oude notities. Yilza Mpinder – De USO-specialist brengt zijn duikboot in de vaart.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende