Quinto-Center, Kreit-stelsel – november 1303 tot januari 1304 NGT (4890 tot 4891 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2053 • 1041    DE NIEUWE TATO


Hoofdpersonen: Subeat dom Cyllken, Perry Rhodan, Kim Tasmaene, Monkey, Arneo Lekam.


Tegen het eind van het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijd, wat hetzelfde is als het jaar 4890 oude tijd, is de bevolking van de Melkweg een geheel nieuwe fase in haar geschiedenis begonnen - zonder dat de 'normale mens' - daar tot nu toe iets van heeft gemerkt. Deze fase is het resultaat van een ontwikkeling, die begonnen is met de aansluiting van de Liga van Vrije Terranen bij de Coalitie Thoregon, een verbond van vredelievende volkeren uit zes galaxieën.

Het Kristalimperium, onder aanvoering van de machtsbeluste imperator Bostich I., is in de laatste dagen van het jaar 1303 NGT veranderd: onder de benaming Goddelijk Imperium probeert het nu zijn macht over de Melkweg uit te breiden. Het ziet ernaar uit dat Arkon weldra zijn hand naar de Aarde zal uitsteken.

Perry Rhodan probeert al geruime tijd een totale Galactische oorlog te vermijden. Nu ziet hij zich echter blootgesteld aan een nog grotere dreiging. Uit het bewustzijn van de 34.000 Terraanse monochroommutanten en de met het Pak van de Spoken uitgeruste Wrehemo Zielenbron ontstond op Arkon een nieuw wezen: de superintelligentie ZIELENBRON.

Rhodan was getuige van dit ontstaan en hij wist uit het Arkon-stelsel te vluchten. Hierop begint de Terraan met tegenacties. Ertrus is een van zijn doelwitten - want daar resideert de nieuwe Tato ...


Perry Rhodan en zijn medestrijders beginnen met tegenacties. Een doel daarbij is het Kreit-stelsel - daar start Rhodan met een verzetsgroep. Nog weet niemand precies welk doel de geheimzinnige expeditie van agenten en Ertrusers naar het bergland heeft. Duikboten wijzen op een verkenning van de onderwereld van de zwaartekrachtplaneet ...


Oorspronkelijke titel: Der neue Tato

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema