< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2053 • 1041    DE NIEUWE TATO


Tegen het eind van het jaar 1303 nieuwe galactische tijd, wat hetzelfde is als het jaar 4890 oude tijd, is de bevolking van de Melkweg een geheel nieuwe fase in haar geschiedenis begonnen - zonder dat de 'normale mens' - daar tot nu toe iets van heeft gemerkt. Deze fase is het resultaat van een ontwikkeling, die begonnen is met de aansluiting van de liga van vrije Terranen bij de coalitie Thoregon, een verbond van vredelievende volkeren uit zes galaxieën.

Het kristalimperium, onder aanvoering van de machtsbeluste imperator Bostich I, is in de laatste dagen van het jaar 1303 NGT veranderd: onder de benaming goddelijk imperium probeert het nu zijn macht over de Melkweg uit te breiden. Het ziet ernaar uit dat Arkon weldra zijn hand naar de Aarde zal uitsteken.

Perry Rhodan probeert al geruime tijd een totale galactische oorlog te vermijden. Nu ziet hij zich echter blootgesteld aan een nog grotere dreiging. Uit het bewustzijn van de 34.000 Terraanse monochroommutanten en de met het pak van de fantoom uitgeruste Wrehemo Zielenbron ontstond op Arkon een nieuw wezen: de superintelligentie ZIELENBRON.

Rhodan was getuige van dit ontstaan en hij wist uit het Arkon-stelsel te vluchten. Hierop begint de Terraan met tegenacties. Ertrus is een van zijn doelwitten - want daar resideert de nieuwe tato ...


Perry Rhodan en zijn medestrijders beginnen met tegenacties. Een doel daarbij is het Kreit-stelsel - daar start Rhodan met een verzetsgroep. Nog weet niemand precies welk doel de geheimzinnige expeditie van agenten en Ertrusers naar het bergland heeft. Duikboten wijzen op een verkenning van de onderwereld van de zwaartekrachtplaneet ...


Oorspronkelijke titel: Der neue Tato

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: smokkelwaar voor Ertrus – Perry Rhodan op geheime actie.


Locatie en tijdsruimte: Quinto-Center, Kreit-stelsel – november 1303 tot januari 1304 NGT (4890 tot 4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Subeat dom Cyllken – De nieuwe tato van Ertrus zet andere methodes in tegen de bevolking. Perry Rhodan – De Terraanse resident gaat tegen de Arkoniden in het offensief. Kim Tasmaene – De ondergronds levende Ertruse president krijgt onverwacht bezoek. Monkey – De chef van de nieuwe USO heeft niet altijd dezelfde mening als Perry Rhodan. Arneo Lekam – De prospector van Tschirmayn wil op Ertrus onderzoek doen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende