Thantur-Lok – december 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2051 • 1039    VLUCHT UIT THANTUR-LOK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Zheobitt, Ols Kuniom, Jharien, Bré Tsinga, Morkhero Zielenbron.


Tegen het einde van het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling, bevindt de bevolking van de Melkweg zich in een beslissende fase van zijn geschiedenis - zonder dat de 'normale' mens daar ook maar enig idee van heeft. Deze situatie is het resultaat van een ontwikkeling die begon met het zich aansluiten van de Liga van Vrije Terranen bij de Coalitie Thoregon, een verbond van volken uit zes galaxieën, en ook met Perry Rhodans benoeming tot Zesde Bode van Thoregon.

Het Kristalimperium van de Arkoniden onder leiding van de machtsbeluste Imperator Bostich I, is in de laatste dagen van het jaar 1303 NGT veranderd: als het zogenaamde Goddelijke Imperium zal het proberen zijn macht uit te breiden over de hele Melkweg, en het is te voorzien dat Arkon binnenkort ook Terra zal bestoken.

Perry Rhodan probeert al sinds lang een grote galactische oorlog te vermijden, maar nu ziet hij zich bedreigd door een nog groter gevaar. Uit de bewustzijns van 35.000 monochroommutanten en de met het pak van de spoken uitgeruste Wrehemo Zielenbron ontstaat op Arkon een nieuw wezen: de superintelligentie ZIELENBRON.

Rhodan wordt getuige van dit ontstaan. Als hij de Melkweg op de hoogte wil brengen van deze nieuwe bedreiging, moet hij er eerst in slagen Terra te bereiken. Daarom waagt hij de vlucht uit THANTUR-LOK ...


In het Ammh-Riconah-stelsel vinden Perry Rhodan en de gevluchte Ara's bondgenoten: Arkoniden die het niet eens zijn met de methoden van hun regering. Het leven van de vluchtelingen is daarmee voorlopig gevrijwaard, maar niet de vrijheid van de Melkweg. Deze wordt meer bedreigd dan ooit tevoren in de afgelopen eeuwen! De spanningen tussen Arkon en Terra worden steeds groter ...


Oorspronkelijke titel: Flucht aus Thantur-Lok

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown